Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, miercuri seară, că se va decide abia după revenirea din vacanţa de două săptămâni când se va recupera această perioadă. Ministrul afirmă, de asemenea, că revenirea la ore în format fizic depinde de situaţia epidemiologică din luna noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat, miercuri seară, când vor fi recuperate cele două săptămâni de vacanţă şi a răspuns: ”Vom vedea. Ne vom consulta cu elevii şi profesorii. Există mai multe variante. Nu vom lua o decizie înainte de revenirea din vacanţă”.  

”Întâi să ştim că nimic nu ne împiedică să revenim la şcoală în 8 noiembrie şi apoi vom anunţa şi rezultatul consultărilor cu privire la structura anului şcolar. Din păcate, evoluţia epidemiologică nu este atât de predictibilă pe cât am avea nevoie în sistemul de învăţământ. Aşa că, vom decide pe nişte date certe (cât se poate), şi nu pe supoziţii, după 8 noiembrie”, a adăugat ministrul.  

Acesta a precizat că vacanţa anunţată de preşedintele Klaus Iohannis nu se aplică afterschool-urilor: ”Structura anului şcolar, respectiv stabilirea perioadei vacanţelor şcolare, nu are impact asupra activităţii afterschool-rilor, acestea fiind obligate să desfăşoare activităţile specifice cu respectarea strictă a normelor de protecţie sanitară. De asemenea, activitatea desfăşurată în cadrul acestora nu este asimilată cu activitatea didactică desfăşurată în cadrul unei unităţi de învăţământ”.  

Ministrul a precizat, referindu-se la şcolile private, că Legea educaţiei reglementează aplicabilitatea planurilor cadru de învăţământ şi pentru unităţile de învăţământ particular, similar cu cele de stat (cu excepţia celor care învaţă după curriculum-ul altor state/registru special).  

”Există legătură între structura anului şcolar şi planurile cadru. Astfel, pentru unităţile de învăţământ particular care funcţionează conform planurilor cadru de învăţământ aplicabile şcolilor de stat, structura anului şcolar este aceea stabilită prin ordinul de ministru. Unităţile de învăţământ particular care funcţionează conform curriculumului specific altui sistem educaţional (21 şcoli în România) au stabilită o structura diferită a anului şcolar”, a menţionat ministrul muncii.  

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri seară, după discuţia cu responsabili din domeniul sănătăţii şi cu premierul Florin Cîţu pe tema măsurilor de limitare a efectelor pandemiei, că s-a decis ca toţi elevii să intre în vacanţă două săptămâni, de luni, şi că tot de luni masca va deveni obligatorie peste tot. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.