Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că specialiştii DSP, INSP şi ai Ministerului Sănătăţii au în atenţie situaţia de la Şcoala 28 din Bucureşti, unde un profesor a fost confirmat cu noua tulpină de coronavirus, 9 din cei 10 contacţi ai săi fiind pozitivi la testul TR-PCR. ”Interesul major pentru deschiderea şcolilor se păstrează”, afirmă ministrul, precizând că o decizie privind şcolile va fi luată în 2 februarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Specialiştii din DSP, INSP şi Ministerul Sănătăţii au în atenţie această situaţie, care este fără îndoială îngrijorătoare. Sunt convins că se va întruni şi Grupul tehnico-ştiinţific de pe lângă CNSU. S-a luat deja decizia închiderii şcolii. Partea de secvenţierea genomică pentru a avea sau nu confirmarea infectării cu noua tulpină va dura câteva zile, o săptămână. Până atunci, DSP are în atenţie cu prioritate această situaţie din Şcoala Gimnazială 28 din Sectorul 2”, a declarat, duminică, Sorin Cîmpeanu, într-o intervenţie la Digi 24. 
 
Întrebat ce se întâmplă cu deschiderea şcolilor, ministrul a precizat că ”interesul major pentru deschiderea şcolilor se păstrează”. 
 
”Aceste lucruri vor face parte dintr-o analiză permanentă care se va încheia cu o decizie în data de 2 februarie. Interesul major pentru deschiderea şcolilor se păstrează, cei întreptăţiţi cu competenţă în domeniul sanitar fiind foarte atenţi la aceste evoluţii”, a mai declarat ministrul. 
 
Sorin Cîmpeanu a precizat că nu se ia în calcul un scenariu hibrid pentru redeschiderea şcolilor, întrucât acesta a fost ineficient. 
 
”Scenariile anunţate exclud această posibilitate a scenariului hibrid. Acest scenariu hibrid s-a dovedit ineficient din perspectivă educaţională. Scenariile anunţate rămân aceleaşi, sub rezerva analizei evoluţiei epidemiologice, mai ales cu privire la această nouă tulpină”, a mai precizat ministrul. 
 
Acesta a transmis şi un mesaj părinţilor îngrijoraţi de apariţia noii tulpini în condiţiile redeschiderii şcolilor: ”Îngrijorarea este normală şi sunt absolut convins că analiza (...) va risipi aceste întrebări fireşti pe care le are fiecare părinte”. 
 
Ministrul educaţiei s-a arătat convins că rata de infectare va fi apreciată într-o manieră foarte responsabilă, în momentul în care se va lua decizia finală cu privire la deschiderea şcolilor. 
 
Ministerul Sănătăţii a transmis, sâmbătă seară, că nouă dintre cei zece contacţi ai unuia dintre pacienţii depistaţi cu noua tulpină de coronavirus au fost depistaţi pozitiv la testul RT-PCR. Pacientul lucrează la o şcaolă din Bucureşti, iar unitatea a fost închisă şi va fi dezinfectată în cursul zilei de luni.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.