Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, miercuri seară că înlocuirea semestrelor cu module nu va însemna câte o medie încheiată elevului pentru fiecare modul în parte. În luna aprilie, experţii în educaţie vor prezenta punctul lor de vedere privind noile modificări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sorin Cîmpeanu a declarat, miercuri seară, la TVR1, că nu va fi nevoie de medii încheiate în fiecare dintre cele cinci module care vor forma un an şcolar. 

”Să nu se înţeleagă că se vor înlocui semestrele cu 5 evaluări sau, mai rău, că va fi nevoie de 5 medii pentru fiecare din cele 5 module, nu, în niciun caz”, a declarat Sorin Cîmpeanu. 

Ministrul Educaţiei a subliniat că în luna aprilie va exista o concluzie. 

”Dacă rămân semestrele şi experţii în ştiinţele educaţiei vor avea argumente pentru ca mediile semestriale să se păstreze, se vor păstra. Dacă nu vor fi argumente şi se va propune înlocuirea cu alte forme de evaluare, mai relevante, în interesul elevilor, se vor adopta aceste forme. Dar discuţia este deschisă şi va fi făcută în luna aprilie cu toţi cei implicaţi în procesul  de educaţie”, a declarat Cîmpeanu. 

Ministrul Sorin Cîmpeanu a prezentat, miercuri, după şedinţa de Guvern, structura noului an şcolar 2022-2023, care va înlocui semestrele cu cinci module de învăţare, alternate cu perioade de repaus.  

Noul an şcolar va începe în prima luni din septembrie şi se va încheia în 16 iunie.  

O noutate este şi că se introduce, pe lângă Şcoala Altfel, şi Şcoala Verde.  

De asemenea, Ministerul Educaţiei ia în calcul să modifice şi regulamentul de funcţionare din învăţământul preuniversitar, astfel că vor dispărea tezele semestriale, care vor fi înlocuite cu evaluări, la începutul şi sfârşitul anului şcolar. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.