Sorin Cîmpeanu a anunţat luni că din cele 5.576 de şcoli, un număr de 141 de unităţi de învăţământ nu vor putea organiza evalularea naţională, pentru că se află în zone carantinate. Ministrul Educaţiei a adăugat că numărul elevilor de clasa a VIII-a care sunt aşteptaţi la simulare este de 144.000.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Astăzi a început simularea pentru examenul de evaluare naţională. Din cele 5.576 de şcoli, un număr de 141 de şcoli nu vor putea organiza simularea pentru evalaurea naţională, aflându-se în zone carantinate. 2,5% din numărul de şcoli, 141 din 5.576 nu vor organiza. Numărul elevilor de clasa a VIII-a care sunt aşteptaţi azi la simulare este de 144.000. Conform ordinului de ministru, vor putea organiza simularea de îndată ce ies din carantină localităţile în care funcţionează aceste şcoli”, a afirmat luni Sorin Cîmpeanu.

Simularea examenului de Evaluare Naţională pentru elevii din clasa a VIII-a începe astăzi, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Notele obţinute la simulare nu sunt trecute în catalog.

Conform calendarului, simularea Evaluării naţionale pentru clasa a VIII-a începe, în 29 martie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Marţi, 30 martie, este programată proba scrisă la Matematică, iar în 31 martie - proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate în 16 aprilie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.