Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi seară, că nu s-au anulat olimpiade şcolare, aşa cum a apărut în spaţiul public, dar a existat o urgenţă de a aproba lista acelor olimpiade internaţionale. Urmează să se aprobe o a doua listă cu alte olimpiade, care nu au etape internaţionale. Ministrul Sorin Cîmpeanu a calificat drept un ”fake news” ideea de anulare a olimpiadelor şcolare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Nu s-a anulat nicio olimpiadă, este un fake news pe care mai bine nu îl calific. Am făcut o promisiune de recunoaştere a  olimpiadelor de robotică unde elevii români au obţinut rezultate remarcabine, pentru că nu erau recunoscute de creaţie şi de inovare. Am avut nevoie să reluăm olimpiadele după doi ani de întrerupere pentru că avem elevi foarte buni care au dorit să participe la olimpiade internaţionale şi nu au fost recunoscute doi ani în România”, a declarat Cîmpeanu, la Digi24, joi seară. 
 
Ministrul Educaţiei a precizat că a fost o urgenţă în a aproba lista de olimpiade şcolare legate de internaţional. 
 
”A fost o urgenţă să aprobăm lista olimpiadelor care sunt legate de internaţional. Au fost aprobate  în acea listă, 76 de olimpiade internaţionale, plus 34 de olimpiade  internaţionale, care au etapă naţională, pentru a pregăti selecţia loturilor elevilor care participă la olimpiade internaţionale. Această primă listă a fost determinată de a pregăti etapele internaţionale. Toate cele 76 plus cele 34 sunt legate de internaţional. Olimpiade  precum cea de limba română nu au etape internaţionale, nici olimpiada de istorie nu are etapă internaţională şi oricât v-ar surprinde, nici olimpiada de limba engleză nu are etapă internaţională”, a declarat Cîmpeanu.
 
Urmează ca la nivelul Ministerului Educaţiei să fie aprobată o a doua listă a olimpiadelor şcolare. 
 
”Mâine voi discuta cu colegii mei pentru a selecţiona atent a doua listă, în care vor fi incluse aceste olimpiade despre care s-aspus această bazaconie, această aberaţie, că vor fi tăiate, din care vor face parte în mod evident olimpiada de istorie, română, engleză, cele care nu au etape internaţionale”, a declarat Sorin Cîmpeanu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.