Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, este de părere că în România se poate face performanţă în educaţie, fără ca elevii să ia meditaţii şi a dat exemplul copiilor care au participat la Balcaniadă. Ministrul a precizat că cinci dintre cei şase din lot provin din familii fără un standard financiar spectaculos.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sorin Cîmpeanu a declarat, marţi, la Digi24, că este posibilă performanţa în şcolile din România.

 

”Cinci dintre cei şase premianţi de la olimpiadă, locul cinci la nivel mondial şi locul unu în Europa, sunt elevi care provin din familii care nu pot şi ai lor copii au ajuns să facă înaltă performanţă, fără ca familia să aibă un standard financiar spectaculos. Deci, este posibil să faci performanţă, trebuie să arătăm că se poate şi în şcolile româneşti. Este o mic pas”, a declarat Cînpeanu.

Întrebat dacă se poate face performanţă fără meditaţii, Cîmpeanu a subliniat că ”avem exemple vii” în acest sens.

”Da (este posibil să faci performanţă fără meditaţii - n.r.). Avem exemple vii, sunt pregătite în şcoli care au un sistem de organizare capabil să îi pregătească, fără ca familiile să investească. Ei nu plătesc taxe. Din discuţiile cu aceşti copii minunaţi am înţeles foarte bine că s-a bucurat fiecare pentru propriul succes, dar explozia de bucurie a fost atunci când s-a anunţat locul pe care se află România, locul cinci mondial sau locul doi mondial. S-au bucurat pentru reuşita lotului acestei ţări mai mult decât s-au bucurat pentru propriile reuşite”, a adăugat Sorin Cîmpeanu. 

Lotul României a obţinut primul loc în Europa şi locul 5 la nivel mondial la Olimpiada Internaţională de Matematică. 

De asemenea, lotul României la Olimpiada Internaţională de Fizică (IPhO2022) este cea mai bună echipă din Europa şi a doua la nivel mondial. 

În plus, olimpicii români au obţinut patru medalii şi locul al treilea în lume la Olimpiada Internaţională de Geografie. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.