City managerul Capitalei, Sorin Chiriţă, spune că în România „este moca” să poluezi, făcând referire la lipsa unei taxe de mediu, care este şi una dintre cauzele pentru care în Capitală, numărul de autoturisme este în continuă creştere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„E clar că fiecare dintre noi are treabă şi la ieşirile din Bucureşti, astfel că mobilitatea nu se referă doar la un oraş, ci este vorba de un areal extins, un areal metropolitan. Zona urbană metropolitană polarizează peste 4,2 milioane de locuitori ai Municipiului Bucureşti. (...) Numărul de autoturisme în municipiul Bucureşti este în continuă creştere, iar una din cauze este şi lipsa unei taxe de poluare. Am mai spus-o, la noi e moca să poluezi, este moca să arunci deşeuri la grămadă”, a declarat joi Sorin Chiriţă, în cadrul unei conferinţe pe tema mobilităţii urbane.

Sorin Chiriţă a amintit câteva dintre proiectele care s-au implementat sau urmează să fie implementate în regiunea Bucureşti-Ilfov, precum tichetul unic Metrorex-RATB, achiziţia celor 100 de tramvaie, 100 de troleibuze şi 100 de autobuze electrice, supralărgirea unor pasaje şi construirea de parcări.

„Uitându-ne în viitor, realizăm că avem nevoie de smart city. (...) Insistăm către Guvern să continue proiectele de modernizare şi de extindere a metroului şi lucrăm împreună cu Ministerul Transporturilor pentru finalizarea inelului feroviar, care va avea staţii în apropiere de staţii de mijloace de transport în comun, precum autobuze şi tramvaie dar şi staţii de metrou”, a mai spus Chiriţă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.