Peste trei sferturi dintre angajaţii din învăţământ care au participat la un sondaj realizat de Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret" au declarat că nu sunt de acord să supravegheze copiii în timp ce îşi administrează testele de salivă pentru depistarea COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret" a făcut, în perioada 10-12 noiembrie, un chestionar în rândul angajaţilor din învăţământ pentru a vedea percepţia acestora privind vaccinarea, certificatul verde şi introducerea în unităţile de învăţământ a testelor non-invazive din salivă pentru depistarea COVID-19.

În total, 23.795 de angajaţi din învăţământ au răspuns la întrebări, iar 91,3 la sută dintre aceştia sunt cadre didactice.

"Observăm că majoritatea persoanelor chestionate (66%) s-au vaccinat împotriva COVID-19. De asemenea, peste 26% dintre repondenţii care nu s-au vaccinat au în intenţie să facă acest lucru în perioada imediat următoare", arată reprezentanţii sindicaliştilor.

Totodată, în ceea ce priveşte obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă pentru toţi angajaţii, atât de la stat, cât şi de la privat, doar 30% ar fi de acord ca acesta să se aplice şi în unităţile de învăţământ.

"În urma răspunsurilor primite, observăm o reticienţă a cadrelor didactice în ceea ce priveşte supravegherea elevilor în timp ce-şi administrează testele rapide antigen din salivă pentru depistarea COVID-19. Peste 75% dintre repondenţi nu sunt de acord să supravegheze copiii în timp ce-şi administrează aceste teste", subliniază reprezentanţii "Spiru Haret".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.