Un sistem complet Real Time PCR pentru testarea pentru coronavirus, două izolete şi trei tuneluri dezinfectante vor ajunge la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Ap. Andrei" din Galaţi. Izoletele vor intra în dotarea Unităţii de Primiri Urgenţe şi a secţiei de ATI, iar tunelurile dezinfectante vor fi montate în secţia nou înfiinţată pentru pacienţii confirmaţi sau care sunt suspecţi de infectare cu noul coronavirus şi la secţia de terapie intensivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am aprobat achiziţionarea de urgenţă de noi echipamente medicale de care medicii au nevoie pentru a lupta cu acest nou coronavirus. Este vorba de un sistem complet PCR Real Time pentru a depista noul coronavirus, două izolete, trei tuneluri dezinfectante şi un sistem prin care imaginile radiologice vor putea fi examinate în format digital, de mai mulţi medici în acelaşi timp. Izoletele vor intra în dotarea Unităţii de Primiri Urgenţe şi a secţiei de ATI, iar tunelurile dezinfectante vor fi montate în secţia nou înfiinţată pentru pacienţii confirmaţi sau care sunt suspecţi de infectare cu noul coronavirus şi la secţia de terapie intensivă. Valoarea investiţiilor este de 130.000 de euro”, a anunţat, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Spitalul Judeţean Galaţi va fi dotat cu un sistem prin care imaginile radiologice vor putea fi examinate în format digital de mai mulţi medici în acelaşi timp.

În judeţul Galaţi sunt 204 cazuri de coronavirus şi 14 decedaţi din această cauză. 505 persoane sunt în autoizolare şi 791 în centrele de carantină, în acest judeţ efectându-se până acum 1.127 de teste pentru depistarea coronavirusului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.