Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie susţine, într-o scrisoare deschisă adresată ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici şi celui al Muncii, Marius Budăi, că legea salarizării "a lăsat poliţiştii şi, în general, pe cei din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, cenuşăreasa legii". Sindicaliştii reclamă pierderea, în ultimii ani, de către poliţişti a unor drepturi salariale, faptul că salariile majorităţii poliţiştilor se calculează pe baza valorii de referinţă din anul 2009, inechităţi salariale şi privind acordarea unor sporuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie afirmă, într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Finanţelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, şi ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Constantin Budăi, că organizaţia şi cele două ministere "poartă de ceva vreme un dialog al surzilor care, din păcate, nu are niciun rezultat, care nu rezolvă problemele financiare ale poliţiştilor".

"Legea salarizării a lăsat poliţiştii şi, în general, pe cei din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, cenuşăreasa legii. Pentru alte categorii socio-profesionale aţi găsit soluţii, lucru foarte bun de altfel, însă pentru poliţişti soluţiile întârzie să apară, iar cei din M.A.I. pe bună dreptate vă arată cu degetul", se arată în scrisoare.

Liderul sindicatului spune că a ales să le scrie public celor doi miniştri "întrucât răspunsurile primite de la domnia voastră nu limpezesc lucrurile sub nicio formă, rămânând nerezolvate următoarele inechităţi: pierderea în ultimii ani de către poliţişti a unor drepturi salariale; calculul salariului majorităţii poliţiştilor ce are la bază valoarea de referinţă din anul 2009; salariul poliţistului recent încadrat este la fel ca al poliţistului cu o vechime de 10-15 ani; acordarea inechitabilă a sporului de studii superioare, în sensul în care unii dintre agenţii de poliţie cu studii superioare beneficiază de aceasta, în vreme ce alţii nu; salariul poliţistului foarte mic în comparaţie cu preţurile din România".

Conform sursei citate, acestea sunt o parte dintre problemele cu care se confruntă Poliţia Română şi care trebuie rezolvate cât mai curând.

"Dacă aceste situaţii vor trena în continuare, vor adânci mai mult problemele deja existente şi vor crea adversităţi între poliţişti, ceea ce în final va slăbi calitatea şi promptitudinea serviciului poliţienesc pentru cetăţenii României", arată liderul SNAP.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.