Sindicaliştii de la compania Telekom vor protesta, joi, de la ora 16.00, în faţa Ministerului Comunicaţiilor, nemulţumiţi de "miile de concedieri abuzive, mascate obscur si petrecute în ultimii ani", care au făcut ca angajaţii rămaşi să aibă un volum de muncă mult mai mare, dar "aceleaşi salarii mizere". "Protestăm faţă de încălcarea legilor, aspecte semnalate instituţiilor abilitate cu atribuţii de control şi care în decursul timpului nu au făcut nimic concret în apărarea intereselor cetăţenilor români, a membrilor de sindicat", spun reprezentanţii Sindicatului Naţional Telecomunicaţii Mobile (SNTM).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sindicatul Naţional Telecomunicaţii Mobile (SNTM), afiliat confederaţiei Blocul Naţional Sindical (BNS), organizează, joi, începând cu ora 16.00, o acţiune de protest în faţa Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale din Bucureşti.

"Protestul are loc ca urmare a miilor de concederi abuzive, mascate obscur si petrecute în ultimii ani, prin care tot mai mulţi lucrători au fost concediaţi, personalul a fost cu mult diminuat, volumul de muncă este înzecit mai mare pentru cei care au rămas salariaţi în companiile gigantului Telekom din România, dar au aceleaşi salarii mizere, încă de la angajare", anunţă reprezentanţii sindicatului.

Ei afirmă că, deşi statul român, prin Ministerul Comunicaţiilor, are persoane desemnate în Consiliile de administraţie la nivelul societăţilor Telekom, deşi a fost sesizat de către organizaţia sindicală despre aspectele menţionate, "se pare că ministerul este părtinitor cu companiile multinaţionale la care este acţionar".

"Astfel, se prezumă că reprezentanţii desemnaţi în cadrul Consiliilor de administraţie uită faptul că reprezintă interesele statului român şi implicit ale noastre, ale cetăţenilor români, fiind greu de crezut că reprezentanţii MCSI nu au cunoştinţă de abuzurile care se petrec în companiile gigantului Telekom din România, cu atât mai mult cu cât mare parte din decizii sunt luate în cadrul Consiliilor de administraţie si cu obligaţia de a fi comunicate în termenul legal, sindicatelor", spun sindicaliştii.

Ei adaugă că, prin acţiunea de protest, vor să tragă un semnal de alarmă asupra "abuzurilor existente", concedierilor mascate şi asupra "desconsiderării" prevederilor legale în ceea ce priveşte dialogul social sau cadrul CCM aplicabil, "dar şi asupra abuzurilor din domeniul relaţiilor de muncă, asupra obligării salariaţilor la prestarea de muncă forţată şi neplătită (dovedită de instanţele judecătoreşti, dar paradoxal, nu şi de către instituţiile sesizate cu atribuţii de control), a dublului standard de tratament în materie de condiţii de muncă şi salarizare, precum şi asupra aplicării discreţionare a prevederilor OUG 79/2017 şi limitarea sindicatului să intervină în misiunea legală de apărare a intereselor lucrătorilor (OUG 82/2017) prin care gigantul Telekom a creat un mecanism de manipulare a propriilor salariaţi, dar şi o îmbogăţire fără justă cauză".

"Protestăm faţă de încălcarea legilor, aspecte semnalate instituţiilor abilitate cu atribuţii de control şi care în decursul timpului nu au făcut nimic concret în apărarea intereselor cetăţenilor români, a membrilor de sindicat. Astfel, ne sunt ignorate drepturi fundamentale şi nimeni nu îndrăzneşte în faţa multinaţionalelor, într-un mod concret, să vegheze asupra demnităţii noastre umane sau a bunăstării economice, în deplină egalitate ca restul cetăţenilor europeni", mai spun sindicaliştii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.