Peste 10.000 din cei aproape 11.000 de elevi înscrişi în clasa a opta la începutul acestui an şcolar au fost prezenţi, miercuri, la ultima probă scrisă din cadrul simulării Evaluării Naţionale, cea la Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi anunţate în 29 martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ultima probă scrisă prevăzută în calendarul simulării Evaluării Naţionale a absolvenţilor de clasa a VIII-a (EN VIII) - an şcolar 2022-2023, organizată la nivel naţional de Ministerul Educaţiei, s-a desfăşurat astăzi, 22 martie, la Limba şi literatura maternă. Potrivit informaţiilor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene (ora de referinţă: 13:00), au fost prezenţi 10.056 de elevi din cei peste 10.900 de elevi (aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă), înscrişi în clasa a VIII-a la începutul acestui an şcolar. Nu s-au înregistrat situaţii care să ducă la eliminarea vreunui candidat de la această probă”, a anunţat Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă.

Rezultatele vor fi comunicate în 29 martie şi vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, aceste note pot fi trecute în catalog.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, în perioada 27-30 martie va avea loc simularea probelor scrise ale examenului naţional de Bacalaureat.

Astfel, simularea probelor scrise ale examenului naţional de Bacalaureat 2023 se organizează la următoarele disciplinele: limba şi literatura română, limba şi literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie şi filosofie.

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi a competenţelor asociate acestora, conform programelor aprobate de Ministerul Educaţiei. Subiectele şi baremele se afişează în fiecare zi cu probă de examen, la ora 15:00, aici.

Obiectivele urmărite prin organizarea simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevi la finalul studiilor gimaziale/liceale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.