Preşedintele FSLI, Simion Hăncescu a declarat marţi despre oprelungire a grevei pe mai multe săptămâni că nu este exclus, dacă guvernul vine cu astfel de propuneri aşa cum s-a întâmplat până acum. Până în momentul de faţă nu s-a conturat nimic acceptabil de către oameni, a mai spus reprezentantul sindicatelor, adăugând că i-au invitat la sediu, miercuri, pe cei din Guvern, ca să discute faţă în faţă şi cu ceilalţi reprezentanţi. Mai fac nişte calcule şi vedem cu ce variantă mai pot veni, a mai spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Simion Hăncescu a fost întrebat în emisiunea Proiect de ţară: România, dacă există riscul ca greva din educaţie să se preungească pe mai multe săptămâni.

”Nu este exclus, dacă guvernul vine cu astfel de propuneri aşa cum s-a întâmplat până acum, este evident că riscul este major şi este într-adevăr într-un moment nedorit. Sunt şi unii care au sugerat să protestăm în vacanţă. În mintea unora, să protestăm în iulie, august, când lumea e în concediu. Uite, protestăm acum pentru că a ajuns cuţitul la os şi chiar ne-au luat de proşti, vă spun cu toată răspunderea”, a spus Hăncescu. 

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Preşedintele FSLI a precizat că ”până în momentul de faţă nu s-a conturat nimic acceptabil de către oameni”.

”Noi avem un mandat foarte clar şi îl repet, dacă Guvernul va veni cu un act normativ prin care să acorde o mărire în avans, care să acopere rata inflaţiei şi în acel act normativ să scrie negru pe alb ceea ce au scos din legea educaţiei, şi anume grila de salarizare se va construi pornind de la principiul că profesorul debutant va avea salariul mediu pe economie, nu se va opri nimic”, a mai explicat Simion Hăncescu. 

Despre riscul ca examenele finale să fie amânate, reprezentantul FSLI a spus: ”Din păcate e posibil, totul depinde de Guvern”. 

Hăncescu a comentat şi un posibil val de ură, în urma acestui protest. ”La cât de umiliţi am fost şi cât de batjocoriţi, cred că nu mai contează”.

Simion Hăncescu a precizat că cei de la Guvern ”mai fac nişte calcule şi vedem cu ce variantă mai pot veni”.

”Ca să fie clar , bani sunt în România , dar nu sunt corect distribuţi, să facă nişte calcule pe nişte domenii, sunt domenii cu o armată de oameni. (..) -am invitat, mâine, ar fi o surpriză plăcută să vină să discute faţă în faţă cu ceilalţi mai mulţi. Am lăsat invitaţiile la guvern astăzi dar nu pot garanta că vor veni”, a mai spus Hăncescu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.