Locatarii blocului din Sibiu în apropierea căruia s-a produs o alunecare de teren vor fi transferaţi în spaţii puse la dispoziţie de către dezvoltatorul imobiliar, care afirmă că în zonă a realizat patru blocuri având toate autorizaţiile necesare. În bloc sunt 18 apartamente, însă nu toate sunt ocupate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alunecarea de teren din municipiul Sibiu s-a produs într-o zonă în care există patru blocuri construite de un dezvoltator imobiliar care a transmis că toate au fost ridicate conform autorizaţiei de construcţie şi respectă legile în vigoare.

”Au fost sesizate imediat autorităţile competente care s-au prezentat la faţa locului pentru evaluarea situaţiei. Am luat măsurile necesare pentru a asigura zona şi am chemat imediat constructorul şi experţii autorizaţi pentru a evalua situaţia. Niciunul dintre cele patru blocuri nu este în pericol, o evaluare preliminară demonstrând că nu există crăpături sau fisuri în pereţi”, a transmis dezvoltatorul imobiliar.

Potrivit acestuia, fundaţia blocurilor este mai adâncă decât cea a zidului avariat. Unul dintre blocuri este în imediata apropiere, iar locatarii vor fi relocaţi până la remedierea problemei.

”Pentru a asigura confortul locatarilor blocului din apropiere, aceştia vor fi relocaţi până la finalizarea structurii de rezistenţă a zidului”, precizează dezvoltatorul imobiliar care afirmă că va acoperi ”daunele materiale apărute”.

În imobil sunt optsprezece apartamente, dar nu toate erau locuite, neştiindu-se exact deocamdată care este numărul de persoane care vor fi relocate în spaţii puse la dispoziţie de către dezvoltatorul imobiliar.

O alunecare de teren s-a produs, luni, pe o stradă din municipiul Sibiu, în apropierea unui bloc de locuinţe. Un mal de pământ s-a surpat pe o lungime de aproximativ cincizeci de metri, fără a exista victime.

”S-a prăbuşit un mal de pământ pe care era un gard din beton, pe o lungime de aproximativ cincizeci de metri”, a declarat Elena Welter, purtător de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu.

Potrivit acesteia, nu s-au înregistrat victime, dar mai multe echipaje de poliţişti şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) s-au deplasat la faţa locului.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, Silviu Albişor, a precizat că se evaluează situaţia pentru a stabili măsurile care se impun, fiind anunţat Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Sibiu şi Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu pentru gestionarea situaţiei.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.