Un număr de 12 localităţi din judeţul Sibiu au incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus, în ultimele 14 zile, mai mare de 1/ 1000 de locuitori, inclusiv municipiul Sibiu. În patru localităţi cu rata ai mare de 1,5, CJSU Sibiu a decis obligativitatea purtării măştii în spaţii deschise, interzicerea evenimentelor private în saloanele de evenimente şi închiderea localurilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul de Suport Tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de epidemii a analizat, marţi, situaţia epidemiologică din judeţul Sibiu şi a făcut propuneri către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Specialiştii au propus: ”purtarea măştii în spaţii deschise pe raza localităţilor Şelimbăr, Cârţişoara, Vurpăr şi Merghindeal să fie obligatorie; interzicerea: organizării evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente, funcţionarea restaurantelor, barurilor, cafenelelor şi a cluburilor; ăcaşurillor de cult din Şelimbăr, Cârţişoara, Vurpăr şi Merghindeal, li se recomandă se efectueze slujbele religioase în exteriorul lăcaşurilor de cult; obligativitatea purtării măştii în apropierea tuturor unităţilor de învăţământ”.

”Analizând cele propuse şi ţinând cont de faptul că, rata incidenţei cumulate în ultimele 14 zile este între 1,5 – 3,0 la 1000 de locuitori în 4 localităţi ale judeţului Sibiu, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat Hotărârea nr. 50/06.10.2020 în care sunt stabilite măsuri suplimentare pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2”, a transmis, marţi Prefectura Sibiu.

Măsurile adoptate sunt:

- Începând cu data de 07.10.2020, ora 00:00 până la data de 20.10.2020, ora 24:00, se va institui obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele aflate pe teritoriul localităţilor Şelimbăr, Cârţişoara, Vurpăr şi Merghindeal, prezente în toate spaţiile deschise;

Se vor excepta de la această măsură copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

- Începând cu data de 07.10.2020, ora 00:00 până la data de 20.10.2020, ora 24:00, în localităţile Şelimbăr, Cârţişoara, Vurpăr şi Merghindeal, se va interzice organizarea evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente, funcţionarea restaurantelor, barurilor, cafenelelor şi a cluburilor.

• Se vor excepta de la această măsură următoarele unităţi din localitatea Şelimbăr: Kaufland - Şoseaua Sibiului, nr. 1A, Shopping City Sibiu - Şoseaua Sibiului, nr. 5, KFC – Şoseaua Sibiului nr. 5,  McDonald’s - Şoseaua Sibiului, nr. 1 Fast-Food Yammy Young – Şoseaua Sibiului n.r 5, El Gringo – Şoseaua Sibiului.

• Vor face excepţie de la această măsură persoanele cazate în unităţi hoteliere, care pot servi masa în cadrul restaurantelor acestora;

- Se recomandă ca în intervalul 07.10.2020, ora 00:00 până la data de 20.10.2020, ora 24:00, lăcaşurile de cult din Şelimbăr, Cârţişoara, Vurpăr şi Merghindeal, să desfăşoare slujbele religioase în curte. Credincioşii trebuie să poarte masca de protecţie şi să păstreze distanţa fizică de 2 metri între persoane.

Se vor excepta de la această măsură copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

- Începând cu data de 07.10.2020, ora 00:00 până la data de 20.10.2020, ora 24:00, se va institui obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pe o rază de 100 de metri în jurul tuturor unităţilor de învăţământ din judeţul Sibiu.

Se vor excepta de la această măsură copiii cu vârsta mai mică de 5 ani”.

În localitatea Şelimbăr este cea mai mare incidenţă cumulată din judeţul Sibiu, respectiv 4,75, în timp ce în municipiul Sibiu este de 1,37.

Rata cumulată în judeţ este de 0,91 cazuri la o mie de locuitori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.