Câteva mii de persoane au participat, sâmbătă după-amiază, la Oradea, la ”Marşul pentru viaţă”, cei prezenţi începând acţiunea cu rostirea rugăciunii ”Tatăl nostru”. O acţiune similară a fost organizată şi la Buzău, aproximativ 2.000 de oameni mărşăluind pe străzile din oraş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunea de la Oradea a început în jurul orei 16.00, în Piaţa Unirii, unde s-au adunat câteva mii de oameni cu steaguri tricolore, pancarte cu mesaje împotriva avortului şi baloane albe, simbol al purităţii copiilor.

Printre participanţi s-au aflat şi preoţi de diferite confesiuni religioase, dar şi numeroşi părinţi cu copii.

Participanţii au rostit rugăciunea ”Tatăl Nostru”, după care au pornit în marş pe străzile municipiului Oradea pe traseul Piaţa Unirii – Strada Traian Moşoiu – Centrul Civic, unde, în faţa Catedralei Ortodoxe, au spus din nou o scurtă rugăciune, apoi au continuat marşul pe Calea Clujului, până la Maternitatea Oradea.

Organizatorii au anunţat că au dorit să se oprească în faţa maternităţii în semn de respect pentru mamele care au ales să dea naştere unui copil, dar şi pentru promovarea familiei tradiţionale.

”Nu este doar responsabilitatea exclusivă a femeii însărcinate să poarte de grijă noii vieţi pe care o poartă în pântece, ci este responsabilitatea în primul rând a tatălui copilului şi a familiei, a întregii societăţi şi, mai ales, a politicienilor să creeze un cadru legislativ favorabil naşterilor”, a spus unul dintre organizatorii ”Marşului pentru viaţă” de la Oradea.

Marşul de la Oradea a fost organizat de Coaliţia pentru Familie, iar participanţii au militat atât împotriva avorturilor cât şi pentru familia tradiţională, demers pentru care coaliţia a adunat anul trecut peste 3 milioane de semnături.

O acţiune similară a avut loc şi la Buzău, aproximativ 2.000 de persoane mărşăluind pe străzile din oraş. Marşul a fost organizat de Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei.

Oamenii au început să se adune în Parcul Crâng din oraş, cu puţin înainte de ora 16.00, plecând apoi în marş pe Bulevardul Nicolae Bălcescu şi Bulevardul Unirii. Oamenii s-au oprit în faţa Catedralei Arhiepiscopale din Buzău, unde un sobor de preoţi a oficiat o slujbă.

De la ora 18.00, participanţii la marş au fost invitaţi în Catedrala Arhiepiscopală unde are loc o conferinţă dedicată scriitorului Mircea Vulcănescu.

Câteva mii de oameni au participat la”Marşul pentru viaţă” în mai multe oraşe din ţară, între care Alba Iulia, Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca, Ploieşti, Sibiu.

Şi la Bucureşti, numărul participanţilor la ”Marşul pentru viaţă” a depăşit 4.000.

Tema "Marşului pentru viaţă" - aflat la cea de-a şaptea ediţie - este "Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine”, organizatorii spunând că România ocupă locul al doilea în statistica numărului de avorturi: 22.743.390 de avorturi legale, chirurgicale, doar în spitalele de stat, în perioada 1958 - iunie 2016, faţă de o  populaţie de 19.760.000 de persoane la 1 ianuarie 2016.

"Prin Marşul pentru viaţă nu promovăm interzicerea legală a avortului şi nici un fel de violenţă împotriva femeii, ci promovăm conştientizarea societăţii şi sprijinirea femeii să nască viaţa pe care o poartă în ea”, arătau organizatorii.

Ei mai spuneau că societatea poate ajuta în diferite moduri o femeie aflată în criză de sarcină, prin acordarea unei indemnizaţii după a 14-a săptămână de sarcină, înfiinţarea de centre de sprijin unde femeile însărcinate să beneficieze de consiliere psihologică gratuită, plasarea unor instalaţii speciale de tip "baby box” în zidurile exterioare ale spitalelor, ca mamele care nu îşi pot îngriji copiii să îi depună acolo în siguranţă, crearea posibilităţii legale ca femeia însărcinată să încredinţeze copilul spre adopţie imediat după naştere, legiferarea posibilităţii, la cererea mamei care a pierdut sarcina, de a înmormânta legal copilul şi de a oficia o slujbă religioasă adecvată, cum se procedează în cazul copiilor decedaţi la scurt timp după naştere şi nebotezaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.