Guvernul a decis alocarea, într-o primă etapă, a peste 36 de milioane de lei din fondul de intervenţie pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale din vestul ţării, pentru reparaţii la 16 spitale, 23 de dispensare, 251 de unităţi şcolare, posturi de poliţie, biserici şi alte unităţi de interes public. Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat, joi, la începutul şedinţei Executivului, că această sumă reprezintă o primă etapă, urmând ca săptămâniile viitoare, în funcţie de evaluările din teritoriu, să mai fie alocate şi alte sume.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Printr-un efort colectiv cu Ministerul Afacerilor Interne, cu toate prefecturile din judeţele afectate - vorbim de zece judeţe în acest moment - am reuşit să realizăm proiectul de hotărâre privind alocarea unor sume din fondul de intervenţie pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale. Vorbim de o sumă de peste 36 de milioane de lei pentru cele zece judeţe, pentru reparaţii la 16 spitale, 23 de dispensare, peste 251 de unităţi şcolare - grădiniţe, şcoli, licee, colegii, posturi de poliţie, biserici şi alte unităţi de interes public”, a declarat ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, în debutul şedinţei Executivului.

Aceasta a ţinut să precizeze că este vorba de o primă etapă, adică „urgenţa maximă” şi urmează ca peste câteva săptămâni alţi bani să fie alocaţi în funcţie de evaluările din teritoriu.

„E o primă etapă, pentru că în această perioadă, respectiv marţi, miercuri toate comitetele pentru situaţii de urgenţă au lucrat la foc continuu pentru evaluarea tuturor pagubelor. Astăzi ce prezentăm Guvernului spre aprobare este prima etapă, maxima urgenţă, urmând ca în următoarele săptămâni, în funcţie de finalizarea evaluărilor, să revenim cu alte obiective de interes public”, a punctat vicepremierul Shhaideh.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.