Şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a afirmat, după o întâlnire cu comandantul Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli (JFCNP), amiralul Stuart Munsch, că sprijinul JFCNP în operaţionalizarea Comandamentului Corpului Multinaţional de Sud-Est a dus la creşterea rolului acestei structuri aliate din România pentru realizarea capacităţii de comandă şi control a arhitecturii regionale a NATO

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat, marţi, că şeful Statului Major al Apărării (SMAp), generalul Daniel Petrescu, s-a întâlnit luni, cu comandantul Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli (JFCNP), amiralul Stuart Munsch, la sediul Brigăzii 243 Radioelectronică şi Observare Callatis din Constanţa. Amiralul Stuart Munsch participă, în perioada 12-14 septembrie, la o serie de activităţi de coordonare, la nivel operativ, ale comandamentului de la Napoli cu structurile multinaţionale aliate dispuse pe teritoriul ţării noastre.

Cei doi oficiali au discutat despre situaţia de securitate din regiunea Mării Negre şi au evaluat stadiul implementării măsurilor NATO de consolidare a posturii aliate de descurajare şi apărare pe flancul estic aliat, în special pentru zona României. De asemenea, agenda întâlnirii a inclus activităţi de planificare a instruirii comune a militarilor români cu militarii din Grupul de Luptă Prezenţă Avansată (BGFP), din ţara noastră.

Conforn sursei citate, generalul Daniel Petrescu a apreciat cooperarea dintre SMAp, JFCNP şi structurile aliate dislocate pe teritoriul naţional, precum şi colaborarea dintre JFCNP şi Comandamentul Forţelor Întrunite din România.

”Sprijinul JFCNP în demersul de operaţionalizare a Comandamentului Corpului Multinaţional de Sud-Est a condus la creşterea rolului acestei structuri aliate din România pentru realizarea capacităţii de comandă şi control a arhitecturii regionale a NATO. Suntem într-o perioadă de intense planificări ale instruirii aliate, planificare pe care trebuie să o gândim în contextul întregului flanc estic aliat pentru creşterea interoperabilităţii şi întărirea posturii de descurajare şi apărare”, a declarat şeful Statului Major al Apărării.

Programul delegaţiei conduse de amiralului Stuart Munsch cuprinde vizite de lucru în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanţa şi Comandamentul Diviziei Multinaţionale Sud-Est din Bucureşti, marţi, respectiv la Centrul Naţional de Instruire Întrunită Getica din Cincu, Braşov şi sediul Comandamentului Corpului Multinaţional de Sud-Est din Sibiu, miercuri.d

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.