Liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi Laviniu Lăcustă cere intervenţia preşedintelui Klaus Iohannis pentru a media conflictul între sindicate şi guvern, el precizând că ofertele ”batjocoritoare” ale executivului au dus la o stare de revoltă fără precedent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Îl rog pe domnul Klaus Iohannis ca în calitatea de Şef al Statului Român să intervină ca mediator în conflictul deschis dintre salariaţii din Educaţie şi Guvern. Revolta noastră a depăşit stadiul unei interpretări doar economice. În acest moment ne referim în primul rând la demnitate. Jignirile repetate şi ofertele batjocoritoare făcute de către Executiv (zile libere, vouchere sau prime), coroborate cu refuzul de a negocia salarii au condus la o stare de revoltă fără precedent”, a scris pe Facebook liderul sindical ieşean, Laviniu Lăcustă.

Totodată, Lăcustă aminteşte de greva profesorilor din anul 2005, când şeful statului de atunci Traian Băsescu a mediat conflictul între sindicalişti şi guvern.

„Este cazul ca şi dumneavoastră să procedaţi la fel în acest moment. Vă asigur cu toată sinceritatea de hotărârea membrilor noştri de sindicat de a continua această acţiune până în momentul soluţionării revendicărilor noastre”, a adăugat liderul sindical ieşean.

Luni sindicaliştii ieşeni din învăţământ vor organiza un miting în faţa Prefecturii, iar marţi 250 de membri USLIP se vor deplasa cu autocarele la protestul organizat în Bucureşti de federaţiile sindicale din educaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.