Circa 40-50 la sută din angajaţii din şcolile din judeţul Buzău s-au vaccinat până acum împotriva noului coronavirus, afirmă şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Ionel Meiroşu. El adaugă că observă o uşoară creştere a numărului celor care vor să se vaccineze anti-COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform şefului ISJ Buzău, Ionel Meiroşu, în ultima săptămână, la centrul de la Casa Corpului Didactic, amenajat special pentru cadre didactice şi nedidactice, s-au vaccinat circa 320 de persoane.

În paralel cu vaccinarea din acest centru, s-au imunizat şi alţi profesori care s-au programat la vaccin în platformă. Astfel, în acest moment, şeful ISJ Buzău apreciază că aproximativ 40-50 la sută din angajaţii din şcolile din Buzău au primit vaccinul.

"La centrul de vaccinare special destinat pentru personalul din învăţământ, săptămâna trecută şi săptămâna aceasta, s-au vaccinat aproximativ 300-320 de persoane. Lista este deschisă. Vom vedea dacă mai sunt solicitări şi în măsura în care pot fi onorate de către DSP, cu siguranţă se vor aproba. Pe de altă parte, mare parte dintre colegi urmează vaccinarea conform planificării făcute pe platforma de vaccinare. Cred că ne apropiem de un procent de 40-50 la sută, personal din sistemul de învăţământ care şi-a făcut vaccinul. Numărul acestor solicări şi al colegilor care doresc a se vaccina e într-o uşoară creşere", a declarat Meiroşu.

Conform aceleiaşi surse, de la debutul celui de-al doilea semestru, în judeţul Buzău, 25 de copii au fost confirmaţi cu coronavirus, dar şi 12 cadre didactice şi două nedidactice. Ca urmare a confirmării acestor cazuri de COVID-19, 11 clase au fost trecute în online pentru două săptămâni.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.