Spitalul mobil de la Leţcani va fi redeschis marţi, după ce va fi adus un stocator de oxigen, a declarat sâmbătă şeful Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, Vasile Cepoi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a spus că în prima fază vor fi disponibile şase paturi de terapie intensivă pentru bolnavii Covid, iar după câteva zile va mai fi deschis un salon cu încă şase paturi.

”Luni va fi adus stocatorul de oxigen, iar de marţi vrem să redeschidem spitalul. Este nevoie şi de instruirea personalului”, a afirmat şeful DSP Iaşi, Vasile Cepoi.

La rândul său, col. Daniel Derioiu, detaşat de la Spitalul Militar Braşov pentru a coordona activitatea spitalului mobil Leţcani, a declarat că până marţi vor fi puse la punct toate procedurile tehnice şi vor fi evaluate riscurile, astfel încât activitatea medicală să se desfăşoare în condiţii optime.

Medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu a explicat că situaţia este una dificilă în spitalele ieşene şi că trebuia găsită o soluţie pentru a creşte numărul de paturi de la terapie intensivă.

”În UPU la Spitalul Sfântul Spiridon avem 10 pacienţi Covid pe ventilator şi alţi 12 non-ATI care nu au loc în spitale. Deschiderea spitalului mobil este prioritară, am discutat azi (sâmbătă – n.r.) despre suportul logistic, dar şi despre personalul medical necesar”, a declarat medicul Diana Cimpoeşu.

Ministerul Apărării a anunţat vineri că managementul Spitalului Modular de la Leţcani va fi preluat de o echipă militară, începând de sâmbătă. 25 de medici, asistenţi medicali şi brancardieri vor operaţionaliza unitatea medicală din judeţul Iaşi.

Spitalul mobil de la Leţcani a fost închis la începutul acestui an, după ce a funcţionat doar trei luni. Investiţia a depăşit 10 milioane de euro.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.