Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că bugetul pentru 2024 pentru CJ este cel mai mare din ultimii 30 de ani, el adăugând că speră ca proiectul să fie votat luni în plenul CJ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Costel Alexe a afirmat că veniturile prevăzute în proiectul de buget, care va fi dezbătut luni în plenul CJ, sunt de 1,7 miliarde de lei, iar cheltuielile de 1,96 de miliarde de lei. Pentru dezvoltare, Consiliul Judeţean Iaşi va aloca 527 de milioane de lei, cu 135 de milioane de lei mai mult decât în 2023. 
 
“Anul acesta, vom vota cel mai mare buget al judeţului Iaşi din ultimii 30 de ani. Cu aproape două miliarde de lei, vom asigura buna funcţionare şi dezvoltare a judeţului nostru. Am demonstrat în ultimii trei ani că proiectele asumate au devenit realitate. Vom continua să investim în modernizarea drumurilor şi a spitalelor, în construirea parcurilor industriale pentru a creşte numărul locurilor de muncă, în infrastructura culturală şi de învăţământ, în asigurarea serviciilor sociale şi în implementarea proiectelor societăţii civile. Suntem hotărâţi să ducem la bun sfârşit toate proiectele pe care le-am dezvoltat în aceşti ani şi să dăm o perspectivă nouă proiectelor aflate la început de drum“, a declarat şeful CJ Iaşi, Costel Alexe.
 
Potrivit acestuia, Consiliul Judeţean Iaşi are ca obiectiv să atragă cel puţin 100 de milioane de euro din Programul Operaţional de Sănătate şi împrumutul făcut de Guvernul României la BEI pentru a sprijini construirea Spitalului Integrat de Boli Respiratorii şi a Institutului Regional de Boli Cardiovasculare.
 
Cele mai ridicate ponderi în cheltuielile de investiţii prevăzute în bugetul judeţului Iaşi pe 2024 sunt la capitolele Transporturi - 181,5 milioane de lei (35%), Educaţie - 137 milioane de lei (26%), Sănătate - 119 milioane (23%) şi Asigurări şi Asistenţă socială - 42,8 milioane (8%).
 
Potrivit conducerii CJ Iaşi, un obiectiv important îl reprezintă construirea de parcuri industriale, iar în programul de investiţii sunt prevăzute 12,9 milioane de lei pentru Iaşi Industrial Park din comuna Leţcani, 450.000 lei pentru Parcul Industrial Holboca -  servicii de proiectare şi 4.2 milioane de lei pentru Parcul Industrial Paşcani.
 
Pentru reabilitarea şi modernizarea imobilelor în care funcţionează Filarmonica de Stat “Moldova’’ Iaşi vor fi alocate 2,3 milioane de lei, iar 1,2 milioane lei pentru organizarea Festivalului Internaţional de Literatură şi Traduceri FILIT de către Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi, cu 200 de mii de lei mai mult ca anul trecut.
 
“Consilierii judeţeni trebuie să ia decizia responsabilă şi corectă faţă de comunitatea noastră, astfel încât să aprobăm bugetul în cel mai scurt timp şi să nu blocăm funcţionarea judeţului. Acest buget nu este al vreunui partid politic, ci al Iaşiului. Le reamintesc tuturor consilierilor judeţeni de jurământul depus în faţa ieşenilor şi că ei sunt cei care trebuie să voteze bugetul, nu preşedintele de partid. Deciziile acestea trebuie luate în plenul CJ, în urma unei dezbateri oneste, nu în sediile de partid’’, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.