Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa, Horia Constantinescu, care ceruse şi îi fusese aprobată suspendarea din funcţie pe timpul campaniei electorale, el candidând ca independent la Primăria Constanţa, a solicitat conducerii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) încetarea suspendării. El spune că în această situaţie este nevoie de comisari pe teren care să verifice pieţele, magazinele şi livrările la domiciliu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Horia Constantinescu a anunţat marţi dimineaţă, că având în vedere situaţia actuală din România, necesitatea ca multe activităţi să fie supravegheate, consiliate şi eventual sancţionate pentru limitarea consecinţelor îmbolnăvirii cu Covid-19 şi având în vedere şi necesarul de personal la nivelul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, deoarece angajatelor care sunt mama le-a fost permis lucrul de acasă, a cerut conducerii ANPC solicitarea de încetare a suspendării din funcţie. 
“Situaţia actuală are mai mult ca oricând nevoie de comisari pe teren. Pieţele, magazinele, livrările la domicilu nu pot fi controlate de la birou. Mă voi ocupa, în cazul admiterii cererii, de echipamente pentru colegii cu care vom desfăşura acţiuni de control.
Activitatea de la sediul de campanie va continua pentru a prelua din mediul online toate sesizările, a le centraliza şi a mi le transmite cu celeritate! Îmi doresc să putem verifica modul în care operatorii economici înţeleg să respecte consumatorii!”, a transmis Horia Constantinescu jurnaliştilor. 
 
În adresa pe care a trimis-o către conducerea ANPC, Horia Constantinescu spune că în această perioadă este nevoie mai mult ca oricând să fie verificate unităţile de alimentaţie publică, care pot pune pe piaţă produse şi servicii nesigure, situaţia produselor aflate la vânzare în pieţe, modul în care sunt efectuate livrările produselor alimentare şi respectarea condiţiilor impuse de situaţia de urgenţă. 
“Consider esenţială prezenţa noastră pentru a consilia activitatea operatorilor economici şi a putea cenzura eventualele deficienţe. Cum suspendarea mea nu viza o perioadă determinată, vă rog, să luaţi în calcul posibilitatea întoarcerii mele în activitate, cu celeritatea dictată de situaţia actuală”, se arată în adresa trimisă conducerii ANPC.
 
La sfârşitul lunii februarie, Horia Constantinescu a solicitat suspendarea din funcţia de şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor pe perioada campaniei electorale, iar la începutul lunii martie şi-a anunţat candidatura la Primăria Constanţa ca independent.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.