Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că în acest an interesul sucevenilor este să fie terminată întreaga documentaţie pentru tronsonul de autostradă Paşcani-Suceava-Siret, urmând ca anul viitor să fie pregătită licitaţia pentru execuţia lucrărilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gheorghe Flutur a afirmat că preşedintele CNAIR, Cristian Pistol, s-a aflat, marţi, la Suceava, iar în cadrul unei întâlniri de lucru a dat asigurări că există finanţare pentru tronsonul Paşcani-Suceava-Siret din cadrul A7, prin Programul Operaţional de Transport.

"Exproprierea pe această rută se face la regim de autostradă. Deci toată lăţimea expropriată va fi la regim de autostradă. S-a pus foarte des problema dacă e autostradă, drum expres sau ce va fi. (...) Scopul şi interesul meu şi al sucevenilor este ca până la sfârşitul anului să avem gata această documentaţie pentru Autostrada A7, studiul de fezabilitate şi proiectarea până la Siret, pentru ca anul viitor să putem să pregătim licitaţia pentru execuţia efectivă. Pentru că anul acesta se scoate la licitaţie tot tronsonul de la Bucureşti până la Paşcani. Şi vrem anul viitor să ajungem şi noi din urmă cu porţiunea Paşcani - Suceava", a declarat şeful CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

El a mai afirmat că sunt veşti bune şi în ceea ce priveşte modernizarea drumurilor naţionale din judeţul Suceava.

"S-a început modernizarea DN 17 pe tronsoane importante şi îi mulţumesc directorului general. Important este că începe şi drumul spre Dorohoi, DN 29A. Şi de asemenea, drumul care leagă Vicovu de Sus de Rădăuţi prin zona Gălăneşti pentru că şi acolo deschidem punctul de frontieră. Pe la Palma avem Marginea spre Putna şi alte zone de modernizare. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a alocat destul de mulţi bani Sucevei pentru modernizare", a adăugat şeful CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Urmăreşte RoInvest - ediţia a III-a - Eveniment organizat de News.ro, joi, 23 iunie, începând cu ora 10.00, pe News.ro/liveFacebook News.ro si Profit News TV. Evenimentul, organizat în contextul dificultăţilor economice şi războiului din Ucraina, îşi propune să susţină investiţiile ca soluţie pentru înlăturarea efectelor crizei şi pentru dezvoltarea ţării.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.