Investiţiile realizate în ultimii patru ani de Consiliul Judeţean Iaşi la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi se ridică la peste 20 de milioane de euro, a declarat şeful CJ, Maricel Popa, la inaugurarea noii secţii de terapie intensivă a unităţii medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa, a precizat, vineri, că investiţiile realizate în ultimii patru ani la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, unde sunt trataţi pacienţi din toate judeţele Moldovei, depăşesc suma de 20 de milioane de euro.

Astfel, a fost renovată întreaga clădire şi a fost achiziţionată aparatură medicală de ultimă generaţie.

În cursul zilei de vineri a fost inaugurată secţia de terapie intensivă a spitalului ieşean, care intrase într-un amplu proces de modernizare.

"Investiţiile de la Spitalul de Neurochirurgie vor continua şi în anul 2020. Până acum, numai la acest spital, în mandatul meu de preşedinte al Consiliului Judeţean au fost investite peste 20 de milioane de euro”, a declarat Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean.

Spaţiile de terapie intensivă sunt dotate cu uşi glisante, accesul fiind asigurat pe bază de senzori de mişcare. Secţia de terapie intensivă este independentă din punctul de vedere al alimentării cu energie electrică, beneficiind de un generator capabil să ofere energie electrică pentru o perioadă mare de timp.

Au fost achiziţionate echipamente care permit monitorizrea strictă a fiecărui pacient, dar şi un sistem de ventilaţie care filtrează aerul la fiecare 12 minute. Tavanul a fost reabilitat cu materiale etanşe, astfel încât, în cazul apariţiei unor avarii, apa să nu pătrundă în încăperile de terapie intensivă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.