Ministerul Tineretului şi Sportului a dorit să ofere ca spaţiu pentru carantinarea persoanelor revenite din ţări cu risc de infectare cu coronavirus Sala Sporturilor "Romeo Iamandi" din Buzău, unde s-a desfăşurat Selecţia Naţională a Eurovision, spune şeful CJ, Petre Emanoil Neagu. Sala nu are niciun fel de fel de facilităţi pentru cazarea persoanelor, are doar de două vestiare cu duşuri, iar grupurile sanitare sunt comune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a fost făcut, vineri, de preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, într-o conferinţă la care au participat şi prefectul Leonard Dimian, dar şi primarul Constantin Toma care a aflat de intenţia MTS cu această ocazie.

Până acum, la Buzău a fost folosită ca spaţiu de carantinare a persoanelor suspecte de infecţia cu noul coronavirus tabăra şcolară din localitatea Arbănaşi, care era închisă din cauza condiţiilor pe care le oferea şi, de joi, cea de la Poiana Pinului, care a primit ultima serie de studenţi în toamna anului 2019. 

"Este inadmisibil ca o tabără ca cea de la Poiana Pinului să arate aşa cum arată. Este o tabără funcţională, cei de la MTS se folosesc de ea, dar arată aşa cum arată. Are probleme cu căldura, cu spaţiile, cu igiena. Noi încercăm să găsim spaţii adecvate şi nu este vorba de eforturile financiare pe care le-a făcut CJ pentru că era de datoria noastră să le facem, dar trebuie ca toţi să fim conştienţi şi să ne dăm mâna şi să protejăm populaţia să ieşim din această situaţie de criză. De luni, Consiliul Judeţean va avea o altă abordare pentru că obiectivul nostru principal nu a mai rămas decât rezolvarea acestei probleme grave care afectează pe toată lumea. Restul le putem rezolva şi după pentru că degeaba rezolvăm alte probleme dacă o mare parte din noi mai târziu nu o să mai poată beneficia de ele", a spus Neagu.

El a afirmat că, probabil, vor fi din ce în ce mai multe persoane care vor avea nevoie de izolare sau carantină şi va fi nevoie de spaţii.

"Eu o să vă mărturisesc, chiar dacă nu se vrea să se spună, că domnul ministru al Tineretului s-a hotărât într-o noapte, zilele trecute, să pună la dispoziţie pentru acest lucru Tabăra de la Poiana Pinului şi chiar Sala Sporturilor. Deocamdată a rămas doar Tabăra de la Poiana Pinului pentru care noi, Consiliul Judeţean, am deplasat la miezul nopţii oamenii la tabără ca să facem anumite lucruri. Le-am făcut pe cheltuiala noastră, cu oamenii noştri, dar de aia spun că trebuie să ne hotărâm odată şi anumite spaţii să treacă în subordinea autorităţilor locale, la noi, la Primărie unde o fi, numai cineva să răspundă de ce se întâmplă acolo şi nu aşa pompieristic să ne trezim noaptea că trebuie făcut că de mâine gata”, a spus Petre Emanoil Neagu.

În mod similar, Tabăra de la Arbănaşi nu avea centrală termică pentru asigurarea căldurii şi a apei calde.

"E bine că am reuşit şi am avut resursele să facem acest lucru. Chiar dacă pentru asta a trebuit să convocăm urgent Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în care să adoptăm o hotărâre prin care să stabilim ca aceste lucrări să fie făcute de Consiliul Judeţean pentru că altfel nu avea cine să le facă, fiind o clădire în subordinea MTS”, a spus Petre Emanoil Neagu.

Începând de vineri, două pavilioane ale Taberei Şcolare de la Poiana Pinului, respectiv aproape 150 de locuri de cazare, au fost transformate în spaţii de carantinare a persoanelor întoarse din ţări în care s-a declarat epidemie de coronavirus. Tabăra de la Poiana Pinului are patru pavilioane care însumează aproximativ 288 de locuri de cazare, dar doar două dintre aceste patru pavilioane au posibilitatea asigurării apei calde manajere şi căldurii.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.