Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a precizat că aplicaîia Tik Tok nu va fi interzisă pentru ”românul de rând” şi nici pentru cei care nu lucrează în administraţie. Burduja a adăugat că a solicitat convocarea Consiliului Operativ de Securitate Cibernetică, organism gestionat la nivelul CSAT, unde trebuie luată decizia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat luni, într-o conferinţă de presă care a avut loc la Consiliul Judeţean Timiş, ce a găsit în urma verificărilor făcute în instituţiile din România referitoare la aplicaţia Tik Tok, Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării, a explicat că există un raport preliminar.
 
”Avem un raport preliminar, am solicitat convocarea Consiliului Operativ de Securitate Cibernetică, e un organism gestionat la nivelul CSAT, şi acolo trebuie luată o decizie cu privire la această aplicaţie. Nu vreau să mă antepronunţ, o să susţin punctul de vedere al ministerului, nu vrem niciun fel de vulnerabilitate. Interdicţiile şi cererile de până acum vizează dispozitive de serviciu, nu cele personale ale cetăţenilor”, a precizat Burduja.
 
Ministrul Digitalizării a dat asigurări că românii de rând nu vor fi afectaţi de vreo decizie privind aplicaţia Tik Tok.
 
”Nu vreau să speriem pe nimeni, nu o să interzicem aplicaţii pentru românul de rând sau cel care nu are legătură cu administraţia. Eu cred că veţi avea o decizie într-o săptămână, maxim două”, a mai adăugat Sebastian Burduja.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.