Autorităţile din judeţul Ialomiţa au decis ca toate şcolile şi grădiniţele să fie închise, în zilele de luni şi marţi, măsura fiind luată în condiţiile în care, ca urmare a căderilor masive de zăpadă, pe multe drumuri din acest judeţ se circulă cu dificultate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cursurile şcolare vor fi suspendate, luni şi marţi, în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Ialomiţa, ca urmare a unei decizii luate sâmbătă de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat pentru News.ro, şeful Inspectoratului Şcolar Ialomiţa, Luminiţa Barcari.

Măsura privind suspendarea cursurilor în toate şcolile şi grădinţele din judeţ este luată în condiţiile în care Ialomiţa a fost unul dintre judeţele cele mai afectate de căderile masive de zăpadă din ultimele ore, vineri dimineaţă toate drumurile naţionale din acest judeţ fiind închise din cauza viscolului.

Sâmbătă, mai multe drumuri naţionale din Ialomiţa au fost redeschise circulaţiei autovehiculelor, însă există în continuare tronsoane de drum unde se circulă cu dificultate, în condiţii de iarnă.

Luni sunt suspendate şi cursurile din toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Călăraşi.

Totodată, şcolile din judeţele Constanţa, Tulcea, Buzău, Vrancea, Ilfov, precum şi din Capitală vor fi închise luni şi marţi.

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Liviu Pop a spus vineri că o situaţie a şcolilor închise săptămâna următoare din cauza condiţiilor meteorologice va exista duminică.

Meteorologii au emis, sâmbătă dimineaţă, un cod galben de vreme geroasă în toată ţara până pe 9 ianuarie inclusiv, temperaturile urmând să coboare frecvent la -25 de grade.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.