Şcolile şi grădiniţele din judeţele Buzău şi Vrancea vor rămâne închise luni şi marţi, ca urmare a atenţionării cod galben de vreme geroasă care a fost emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), au anunţat reprezentanţii inspectoratelor şcolare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Buzău, Florina Stoian, a declarat că decizia de a ţine şcolile şi grădiniţele închise luni şi marţi a fost luată sâmbătă, în jurul prânzului, după ce ANM a emis codul galben de vreme geroasă.

O decizie asemănătoare a fost luată şi în judeţul Vrancea, în cadrul colegiului prefectural.

Şeful ISJ Vrancea, Dorin Cristea, a declarat că elevii vor reveni la cursuri miercuri, iar orele pierdute vor fi recuperate după un programc are va fi stabilit ulterior.

Mai mulţi primari din Vaslui au anunţat că au decis să închidă luni şcolile şi grădiniţele, o decizie privind întregul judeţ urmând să fie luată în cursul zilei de sâmbătă.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că grădiniţele, şcolile şi liceele din Bucureşti, precum şi Universitatea Politehnică şi cea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Capitală vor fi închise luni şi marţi, în condiţiile în care până miercuri sunt prognozate temperaturi extrem de scăzute. Totodată, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Liviu Pop a spus că o situaţie a şcolilor închise săptămâna următoare din cauza condiţiilor meteorologice va exista duminică.

Meteorologii au emis, sâmbătă dimineaţă, un cod galben de vreme geroasă în toată ţara până pe 9 ianuarie inclusiv, temperaturile urmând să coboare frecvent la -25 de grade.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.