Autorităţile din judeţul Dâmboviţa au decis suspendarea cursurilor şcolare în tot judeţul, în ziua de miercuri, anunţând că pentru a veni în sprijinul părinţilor care nu au cu cine să-şi lase copiii mici, rămân deschise grădiniţele cu program prelungit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a decis, marţi, ca grădiniţele cu program normal şi şcolile din întreg judeţul să fie închise, măsura fiind luată având în vedere temperaturile foarte scăzute, dar şi avertizarea cod galben de ninsoare şi viscol emisă de meteorologi.

”Pentru a veni in sprijinul părinţilor, grădiniţele cu program prelungit vor funcţiona pe parcursul zilei”, se arată într-un comunicat dat publicităţiide Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa.

Autorităţie din judeţ precizează că şcolil sunt închise doar miercuri, pentru următoarele zile decizia urmând a se lua în funcţie de evoluţia vremii.

În primele două zile ale săptămâni, şcolile din judeţul Dâmboviţa au funcţionat după programul normal, în cursul zilei de marţi orele de curs fiind suspendate în trei unităţi de învăţământ.

Bucureştiul şi 36 de judeţe sunt de luni sub avertizare cod portocaliu de ger, cu temperaturi minime între -29 şi -15 grade, iar maximele între -15 şi -10 grade. Cinci judeţe din vestul ţării rămân sub avertizare cod galben de ger, temperaturile minime scăzând sub -15 grade. Avertizările sunt în vigoare şi toată ziua de marţi.

De asemenea, şapte judeţe din estul şi sud-estul ţării vor fi, de marţi seară până miercuri după-amiază, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar Bucureştiul şi 11 judeţe din sud şi est au fost avertizate cu cod galben de ninsori şi vânt, valabil de marţi seară până miercuri, la ora 21.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.