Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă, miercuri că se deschide o şcoală de vară pentru copiii ucraineni, astfel încât aceştia să se poată integra mai uşor în societatea românească. Copiii vor învţa limba română şi vor fi supravegheaţă, în timp în care mamele lor ar putea să-şi găsească locuri de muncă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Demarăm un nou proiect în sprijinul refugiaţilor ucraineni aflaţi în Bucureşti. Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Asociaţia Anaid, pune bazele şcolii de vară pentru copiii ucraineni. Demersul are ca scop integrarea refugiaţilor din Ucraina pe termen mediu şi lung în societatea noastră”, a scris, miercuri, pe Facebook, Nicuşor Dan.  

Primarul general precizează că, în timp ce copiii vor urma cursurile şcolii de vară, unde vor învăţa limba română şi vor participa la activităţile programului after-school, mamele vor avea posibilitatea de a merge la un loc de muncă. 

”Pentru implementarea acestui proiect angajăm învăţători, translatori şi supraveghetori pentru after-school, persoane empatice, cărora să le placă să interacţioneze cu copiii. Activitatea se va desfăşura în zona Pipera”, a mai transmis primarul.  

Cei interesaţi pot trimite CV-urile, cu menţionarea job-ului pentru care doresc să aplice, la adresa de email contact@asociatia-anaid.ro până pe data de 20 iunie 2022, ora 12:00. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.