Femeia de 39 de ani care a murit după ce s-a plimbat între două spitale din Sibiu a petrecut şapte minute în Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean şi nu s-a înregistrat pentru a fi consultată, au anunţat, miercuri, reprezetanţii insrituţiei medicale care afirmă că au vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere. Femeia a plecat la Spitalul Militar de unde a revenit două ore şi jumătate mai târziu, adusă de un echipaj SMURD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au anunţat, miercuri, că, în urma vizualizării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din Unitatea de Primiri Urgenţe, s-a stabilit că pacienta, însoţită de aparţinătoare, s-a prezentat în Unitatea de Primiri Urgenţe a SCJU Sibiu la ora 15.58 şi a părăsit unitatea la ora 16.05.

”În acest interval de timp, pacienta nu s-a înregistrat pentru a putea fi consultată. Imaginile dovedesc că pacienta şi aparţinătoarea au petrecut un timp extrem de scurt în cadrul UPU, unde se derula o activitate specifică, personalul răspunzând solicitărilor pacienţilor”, anunţă SCJU, într-un comunicat de presă. 

Potrivit documentului, pacienta a revenit la Unitatea de Primiri Urgenţe a SCJU Sibiu în aceeaşi zi, la ora 18.35, adusă de un echipaj SMURD de tip C1 de la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Militar.

”Personalul medical al UPU a acţionat în mod profesionist şi prompt, femeia intrând de urgenţă în sala de consultaţii. Conform fişei medicale, la ora 18.40 pacienta se afla deja în investigaţii. În jurul orei 19.00, pacienta a suferit un stop cardio-respirator. Personalul medical a încercat resuscitarea sa, făcând tot ceea ce a fost posibil pentru salvarea vieţii pacientei dar, din păcate, la ora 22.00 a fost declarat decesul femeii”, se mai arată în comunicat. 

Reprezentanţii spitalului precizează că situaţia este în atenţia Consiliului Etic al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenta Sibiu, care s-a autosesizat şi va analiza circumstanţele evenimentului si ”eventualele încălcări ale principiilor morale sau deontologice în relaţia pacient - cadru medico-sanitar şi auxiliar din cadrul spitalului, prevăzute în legislaţia specifică”.

Rudele unei femei de 39 de ani care a murit la Spitalul Judeţean Sibiu spun că aceasta a mers la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului după ce s-a simţit foarte rău, dar că a fost ţinută pe hol fără să o consulte cineva, iar din această cauză a mers la Spitalul Militar, unde, de asemenea, ar fi fost ţinută pe hol timp de o oră, deşi vomita.

După ce într-un final a fost consultată, femeia a fost trimisă cu o ambulanţă tot la Spitalul Judeţean, unde a decedat la scurt timp.

Incidentul s-a petrecut în 28 decembrie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.