Federaţia SANITAS anunţă, marţi, că a semnat Contractul Colectiv de Muncă la nivel de Sector Bugetar Sănătate pentru perioada 2023 – 2025, iar preşedintele Federaţiei, Leonard Bărăscu, apreciază că drepturile salariaţilor dins ector sunt mai bine protejate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, 5 septembrie 2023, Federaţia SANITAS din România, în calitate de organizaţie sindicală naţională reprezentativă pentru sectorul de negociere colectivă ”Sănătate”, a semnat Contractul Colectiv de Muncă la nivel de Sector Bugetar Sănătate pentru perioada 2023 – 2025. Se soluţionează astfel încă o revendicare a Federaţiei SANITAS pentru care membrii noştri au protestat încă de la începutul acestui an”, a transmis, marţi, SANITAS, într-un comunicat de presă.

Federaţia tranmite, de asemenea, că este iniţiatoarea şi semnatara, în martie 1992, a primului contract colectiv de muncă din România, aplicabil în sectorul  public de Sănătate.

”În cei peste 30 de ani de activitate am îmbunătăţit acest CCM până la forma semnată astăzi, pe care o considerăm cea mai favorabilă pentru membrii pe care îi reprezentăm”, au mai transmmis reprezentanţii organizaţiei sindicale.

”După negocieri care au durat mai bine de un an, am semnat astăzi un nou contract colectiv de muncă avantajos pentru membrii noştri de sindicat din sectorul public de Sănătate. Drepturile celor pe care îi reprezentăm sunt mai bine protejate şi, ceea ceeste foarte important, nu numai că am conservat ceea ce obţinusem în CCM-urile anterioare pentru angajaţi, ci am reuşit să obţinem şi drepturi suplimentare”, a transmis Leonard Bărăscu, preşedintele Federaţiei SANITAS.

Potrivit acestuia, sub incidenţa documentului semnat intră angajaţii din toate instituţiile sanitare aflate în subordinea sau coordonarea Ministerului Sănătăţii, precum şi cele aflate în subordinea autorităţilor locale şi a instituţiilor publice cu reţea sanitară proprie.

”În perioada următoare, ne vom concentra pe negocierile unui CCM la nivel de Asistenţă Socială, negocieri care sunt deja începute”, a mai declarat Leonard Bărăscu.

Sindicaliştii precizează că orice negociere a unui CCM la nivel de unitate sanitară va trebui să aibă ca prevederi minimale tot ceea ce conţine CCM-ul semnat.

”Se respectă  astfel principiul conform căruia «contractele colective de muncă nu pot conţine clauze care să  stabilească drepturi  la un nivel inferior celor stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil încheiat la nivel superior». Noul Contract Colectiv de Muncă semnat astăzi îşi va produce efectele odată cu înregistrarea documentului la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, moment în care vom publica CCM-ul pe site-ul federaţiei şi îl vom transmite tuturor organizaţiilor noastre”, au mai transmis sindicaliştii.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.