Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa a anunţat, vineri, rezultatele anchetei interne demarate după controlul efectuat de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. Astfel, s-a decis încetarea mandatului pentru asistenta şefă de la Secţia de Neurologie, avertisment scris pentru asistenta care era de serviciu în triaj la Unitatea de Primiri Urgenţe şi o atenţionare pentru directorul de îngrijiri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spitalul Judeţean Constanţa a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, rezultatul anchetei interne demarate după vizita inopinată a ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, de duminică noaptea.

“Conform legislaţiei în vigoare, s-au luat următoarele măsuri: încetarea mandatului de asistent şef interimar pentru asistenta din Secţia Clinică Neurologie, acordarea unui avertisment scris asistentei medicale din cadrul secţiei UPU-SMURD Constanţa, care a fost de serviciu în zona de triaj, în data de 7 aprilie 2019, directorul de îngrijiri a primit o atenţionare privind intensificarea controalelor pe secţiile unităţii, în consecinţă, au fost demarate verificări în toate secţiile”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că niciuna dintre salariate nu a mai fost sancţionată până în prezent, iar deciziile au fost luate în conformitate cu prevederile legale din Codul Muncii, coroborat cu prevederile Regulamentului Intern al spitalului.

Conducerea unităţii medicale a mai anunţat că în Secţia de Neurologie vor fi începute lucrări de igienizare.

“În secţia de Neurologie vor fi demarate lucrări de igienizare. O procedură similară a avut loc şi în anul 2016, iar în anul 2018 a fost înlocuit tot mobilierul (paturi, saltele, noptiere, mese şi scaune). Facem însă precizarea că secţia Clinică Neurologie nu a fost niciodată reabilitată, urmând ca lucrările să înceapă după finalizarea reabilitării secţiei Obstetrică Ginecologie 1”, mai precizează comunicatul.

Conducerea Spitalului Judeţean a mai anunţat că a organizat şedinţe cu toţi medicii şefi şi asistentele şefe unde au fost discutate problemele administrative, atragându-se atenţia asupra respectării protocoalelor medicale şi solicitându-se creşterea gradului de curăţenie.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a făcut, duminică noapte, o vizită inopinată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Ea a spus că la Unitatea de Primire Urgenţe era aglomeraţie foarte mare, iar aparţinătorii care stăteau acolo de la prânz nu au primit informaţii despre pacienţii aflaţi în tratament.

În plus, Pintea a precizat că a vizitat secţiile de Neurologie, Cardiologie şi Pediatrie, menţionând că a găsit dezastru la Neurologie. Ministrul a propus schimbarea asistentului şef de pe secţia de Neurologie şi un avertisment pentru directorul de îngrijiri al spitalului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.