Vicepreşedintele Federaţiei Solidaritatea Sanitară, Gabriel Predica, a anunţat, luni seară, că nu s-a ajuns la nicio formulă mulţumitoare în urma negocierilor de la Guvern, mai ales că Executivul a redus procentul privind creşterea salarială, faţă de ultima negociere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Din puntul de vedere al Federaţiei Solidaritatea Sanitară, concluzia este următoarea: nu am ajuns la o formulă care să ne mulţumească, ne vom continua formele de protest. Ceea ce guvernul a oferit astăzi este insuficient. Spre surprinderea colegilor care au participat la negocieri, oferta guvernului a fost inferioară ofertei pe care au făcut-o în data de  25 ianuarie. Dacă vom verifica site-ul guvernului, vom constata că la finalul acelei discuţii, inclusiv purtătorul de cuvânt al guvernului şi chiar şi în comunicarea publică pe care guvernul a făcut-o în ziua respetivă, oferta a fost de 20 la sută la anvelopa salarială. La întâlnirea de astăzi oferta guvernului a fost de 15 la sută, la volumul salariilor de bază. Considerăm că 5 la sută a fost acordat cu 1 ianuarie. Iată că ne aflăm într-o situaţie în care guvernul însuşi îşi reduce oferta făcută anterior, ceea ce evident noi nu putem accepta. Prin urmare vom continua protestele pe care le-am declanşat săptămâna trecută, prin pichetarea Ministerului Muncii”, a declarat Gabriel Predica, luni seară, la Medika TV.
 
Întrebat ce se va întâmpla mai departe, care este planul sindicaliştilor de la Solidaritatea Sanitară, Predica a precizat că urmează o pichetare a mInisterului Sănătăţii.
 
”Pasul imediat următor este o pichetare care se va desfăşura în faţa Ministerului Sănătăţii în data de 8  februarie, între orele 11 şi 13. În paralel noi am declanşat conflictul colectiv de muncă, ceea ce poate conduce la grevă şi în acelaşi timp am notificat guvernul cu privire la declanşarea grevei împotriva politicilor sociale şi  economice ale guvernului”, a subliniat Predica.
 
Întrebat, de asemenea, de ce nu se face o oferta conform cererilor, Predica a răspuns că lista de revendicări curpinde actuala lege a salarizării care a fost amânată şi s-a referit şi la declanşarea grevei.
 
”Lista noastră de  revendicări cuprinde actuala lege a salarizării. Este de notorietate că această lege este amânată şi prorogată de la apariţia ei din  2018, ceea ce ar presupune o creştere medie de 30 la sută a salariilor, plus cea de-a doua cerinţă a noastră vizavi de  majorări salariale, respectiv o creştere medie pe anul 2024 de cel puţin  25 la sută. Deci într-un proces de negociere, noi de aici pornim ca organizaţie sindicală. Asta ne dorim pentru membrii noştri. Guvernul vine şi face o ofertă, dar iată, o şi reduce. În mod normal, în procesul de negociere trebuie să ajungem la un compromispentru că aşa e firesc şi aşa ar trebui să se întâmple, fără a ajunge la forme de protest cum ar fi o grevă”, a mai spus Predica.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.