Casa Naţională de asigurări de Sănătate (CNAS) anunţă, joi, că situaţia plăţilor din sistemul asigurărilor sociale de sănătate a fost soluţionată, după suplimentarea limitei de credite bugetare şi de angajament aprobate pentru bugetul FNUASS în luna septembrie

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE:” Ministrul Sănătăţii a susţinut în Guvernul României Memorandumul care asigură Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate fondurile necesare pentru finanţarea programelor naţionale de sănătate, medicilor de familie şi a decontării reţetelor (...) Guvernul României a aprobat suplimentarea bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate cu suma de 1,5 miliarde de lei credite bugetare şi cca. 1,1 miliarde de lei credite de angajament”, a transmis, joi, Ministerul Sănătăţii.

Sursacitată a precizat că suplimentările bugetare aprobate vor asigura plata serviciilor medicale realizate de medicii de familie şi plata serviciilor medicale din ambulatoriile de specialitate, decontarea serviciilor din programele naţionale de sănătate, asigurarea medicamentelor şi materialelor sanitare necesare pentru tratamentul adecvat al pacienţilor înscrişi în programele naţionale.

”Sumele aprobate prin Memorandum vor asigura de asemenea decontarea reţetelor eliberate pentru medicamentele compensate prescrise pacienţilor, respectiv, decontarea serviciilor medicale acordate pacienţilor în spitalele din străinătate”, a mai precizat Ministerul Sănătăţii.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”În continuarea demersurilor întreprinse de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru suplimentarea prevederilor bugetare, în şedinţa de Guvern de astăzi a fost aprobat Memorandumul pentru suplimentarea/modificarea limitei de credite bugetare şi de angajament aprobate pentru bugetul FNUASS în luna septembrie 2023”, a transmis, joi, CNAS, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că, urmare aprobării memorandumului, a fost deblocată decontarea serviciilor medicale efectuate de medicii de familie, medicii specialişti şi spitale, medicamente compensate şi gratuite şi materiale sanitare, inclusiv pentru programele naţionale de sănătate şi cele care fac obiectul contractelor cost-volum şi cost-volum-rezultat, cu termen de plată în luna septembrie.

”Mulţumesc Ministerului de Finanţe pentru întreg suportul şi pentru demersurile făcute pentru deblocarea situaţiei. CNAS va continua dialogul cu toate instituţiile implicate în finanţarea sistemului de asigurări sociale de sănătate. De asemenea, i-am rugat pe colegii mei să facem toate eforturile necesare şi să lucrăm cât va fi necesar pentru a face plăţile cât mai rapid posibil", a declarat preşedintele CNAS, Andrei Baciu.

Instituţia precizează că va continua să colaboreze cu asociaţiile de pacienţi, medicii de familie, medicii specialişti şi instituţiile din domeniul sănătăţii, cu obiectivul clar de a acţiona în beneficiul pacientului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.