Femeile sunt mai conştiincioase decât bărbaţii când vine vorba despre sănătatea orală şi cheltuiesc, în medie, 2.000 de euro într-un an pentru perfecţiunea danturii lor, potrivit unui studiu publicat, joi, de clinica stomatologică Smile Factoy.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şapte din zece pacienţi care urmează tratamente ortodontice în România sunt femei, care merg regulat la consult şi îşi fac la fiecare jumătate de an o igienizare sau un detartraj, arată datele clinicii stomatologice.

Dintre paciente, majoritatea au peste 25 de ani, dispun de un venit stabil şi peste medie şi sunt de profesie avocaţi, actori, traineri, speakeri, antreprenori, jurnalişti şi diplomaţi.

Tratamentele în care investesc vizează în special îndreptarea dinţilor, cu ajutorul unor aparate dentare de ultimă generaţie.

„Chiar dacă preţul final e un pic mai ridicat decât în cazul celor clasice, rezultatele se văd rapid, în doar câteva luni, iar tratamentul nu este dureros sau inconfortabil”, a afirmat directorul  lanţului de clinici stomatologice Smile Factoy, Laura Oneci.

De cele mai multe ori, bărbaţii ajung la stomatolog doar atunci când au probleme stomatologice grave.

„Spre deosebire de femei, bărbaţii vin de obicei la dentist atunci când au probleme stomatologice destul de grave sau dureri, care trebuie rezolvate urgent. Pentru că nu acţionează preventiv, costurile lor sunt chiar mai ridicate decât în cazul femeilor”, a explicat Laura Oneci.

Peste 70% dintre bărbaţi pun preţ mai mare pe calitatea produselor, adică pe rezistenţa lor în timp şi pe funcţionalitate, fiind mai puţin interesaţi de aspectul estetic al danturii.

„Aşa se explică faptul că numărul bărbaţilor care decid să poarte un aparat dentar este considerabil mai mic decât al femeilor”, mai spune managerul clinicii stomatologice.

Datele prezentate în cadrul unui Eurobarometru arată că 16% dintre români sunt ruşinaţi de aspectul dinţilor lor, comparativ cu media europeană, care este de doar 7%. De altfel, România ocupă ultimul loc în UE la acest capitol. De asemenea, doar 30% din români au toţi dinţii naturali, faţă de media europeană, de 41%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.