Sindicaliştii SANITAS din Constanţa au transmis, vineri, un mesaj guvernanţilor, cerând deblocarea posturilor din sistemul sanitar. Sindicaliştii reclamă epuizarea fizică, mentală şi emoţională şi afirmă că o asistentă care trebuie să îngrijească 27-30 de pacienţi nu poate asigura un act medical de calitate

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Domnilor guvernanţi, deblocaţi angajările! Suntem epuizaţi fizic, mental şi emoţional! Nu mai putem”, este mesajul postat, vineri, de sindicaliştii SANITAS Constanţa pe pagina de Facebook.

Sindicaliştii afirmă că o asistentă care are în îngrijire 27-30 pacienţi nu poate asigura un act medical de calitate.

”Ne confruntăm cu o creştere semnificativă a volumului de muncă, care, amplificat de numărul mare de zile de concediu neacordate şi de orele suplimentare efectuate şi nerecuperate, accentuează epuizarea fizică. A sosit momentul să conştientizaţi impactul negativ al suspendării angajărilor şi implicit a burnout-ului în sănătate şi să luaţi măsuri", au mai transmis sindicaliştii.

Aceştia fac apel la colegii din întreaga ţară să semneze pentru declanşarea conflictului colectiv de muncă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.