În cadrul celei de-a 73-a reuniuni a OMS Europa, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Adriana Pistol a fost aleasă în funcţia de vicepreşedinte al adunării, iar ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a punctat eforturile statelor membre privind dezvoltarea unei strategii comune în domeniul resurselor umane în sănătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cadrul celei de-a 73-a reuniuni a Comitetului Regional al OMS Europa, doamna secretar de stat Adriana Pistol a fost aleasă vicepreşedinte a adunării”, anunţă, marţi, MInisterul Sănătăţii, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, în cadrul sesiunii plenare de marţi, intervenţia ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, ”a punctat eforturile comune ale statelor membre privind dezvoltarea unei strategii comune în domeniul resurselor umane în sănătate, începută prin Declaraţia de la Bucureşti din luna martie, care va fi adoptată sub formă de rezoluţie la această reuniune, după un proces intens de consultări coordonat de România”.

”De asemena, a fost salutată de către statele membre ale Reţelei Sud-Est Europene de Sănătate înfiinţarea la Bucureşti a Centrului Regional de Dezvoltare pentru Asistenţi şi Moaşe, în colaborare cu Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România”, a mai transmis MInisterul Sănătăţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.