Echipe medicale complexe au făcut operaţii de prelevare de organe la spitalele din Arad şi Oradea. La Arad, donatorul este bărbatul împuşcat săptămâna trecută în parcarea unui supermarket, iar la Oradea victima unui accident rutier.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La Oradea şi Arad, două familii îndurerate au găsit puterea de a oferi altor persoane bucuria vieţii. Două vieţi frânte pentru care medicii nu au mai putut face nimic au adus viaţă altor semeni aflaţi în suferinţă”,  a transmis, marţi, Agenţia Naţională de Transplant.

Sursa citată a precizat că, la Spital Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor - Oradea, a avut loc cea de-a 17-a prelevare de organe şi ţesuturi din cadrul acestei unităţi sanitare de la începutul anului, de la un donator în vârstă de 49 ani, care a fost victima unui accident rutier cu traumatism cranio-cerebral.

”Datorită familiei donatorului, care şi-a găsit puterea de a face gestul altruist pentru donarea de organe, alţi 5 oameni necunoscuţi au primit o nouă şansă la viaţă”, mai transmis sursa citată.

De asemenea, Agenţia anunţă că, în noaptea de luni spre marţi, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad a avut loc o complexă intervenţie chirurgicală de prelevare de organe de la un pacient în vârstă de 55 ani, aflat în moarte cerebrală în urma unui incident tragic.

”Aceasta este prima prelevare de organe realizată în acest an în cadrul celei mai importante unităţi sanitare din Arad”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit www.aradon.ro, pacientul care a donat organe este bărbatul care a fost împuşcat săptămâna trecută în parcarea unui supermarket din Arad.

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.