Medicii Spitalului Judeţean Arad au salvat un pacient în vârstă de 81 de ani care s-a prezentat la unitatea medicală cu anevrism de aortă abdominală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Intervenţie de urgenţă azi-noapte pentru salvarea vieţii unui pacient, în vârstă de 81 de ani, care a ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe cu anevrism de aortă abdominală”, au transmis, luni, reprezentanţii Spitalului Judeţean Arad.

Potrivit acestora, medicii de gardă din secţiile Chirurgie Generală I şi Anestezie şi Terapie Intensivă I, împreună cu dr. Mircea Alexa, medic specialist chirurgie vasculară - care a fost solicitat de la domiciliu, au intrat de urgenţă în sală pentru a reconstrui porţiunea de aortă ruptă, a pacientului, prin montarea unei proteze sintetice.

”Circulaţia în parametri optimi a sângelui a fost restabilită în urma intervenţiei, care a durat peste patru ore şi care a fost una dificilă deoarece a presupus reconstrucţia unei părţi a unui vas principal de sânge, iar pacientul (diagnosticat şi cu alte afecţiuni cardiace) risca exsangvinarea rapidă”, au mai transmis oficialii unităţii medicale.

Potrivit acestora, pacientul este conştient şi cooperant şi se află acum sub supraveghere medicală în Secţia Clinică Anestezie şi Terapie Intensivă I.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.