Guvernul a decis în vara acestui an eliminarea a 200.000 de posturi vacante din sistemul bugetar. În cazul Ministerului Sănătăţii, o astfel de măsură a fost deja aprobată şi înseamnă eliminarea a 28 de posturi vacante.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Măsura este prevăzută într-o hotărâre de guvern (HG nr. 817/2023) publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Actul normativ reduce numărul maxim de posturi de la Ministerul Sănătăţii, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului, de la 449 la 421.

Cele 28 de posturi tăiate sunt echivalente cu 6,2% din numărul maxim de posturi din cadrul ministerului.

Dintre posturile eliminate, 16 sunt la Direcţia de monitorizare implementare spitale regionale, iar 12 posturi sunt aferente cabinetelor secretarilor de stat.

Eliminarea acestor posturi este o măsuri prevăzută în ordonanţa de urgenţă (OUG) nr. 34/2023 (privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative).

Ultima reorganizare a Ministerului Sănătăţii a avut loc în 2022, când numărul maxim de posturi din Ministerul Sănătăţii a fost majorat de la 384 la 449, iar numărul secretarilor de stat – de la 5 la 6.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.