Ministerul Sănătăţii a finanţat achiziţionarea unui microscop operator de ultimă generaţie pentru neurochirurgie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Oradea. Investiţia se ridică la 3,8 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Echipamentul este dotat cu sistem robotizat de vizualizare microscopică, endoscopică şi exoscopică, iar investiţia s-a ridicat la 3.8 milioane de lei. Microscopul va fi folosit în intervenţii chirurgicale pentru înlăturarea tumorilor intracerebrale, la anevrisme intracraniene şi malformaţii arterio-venoase cerebrale, pentru leziuni expansive şi vasculare la nivelul măduvei spinării”, a transmis Ministerul Sănătăţii, joi seară, pe pagina de Facebook.
 
Potrivit sursei citate, echipamentul mai poate fi folosit şi pentru malformaţii disrafice şi alte leziuni complexe ale sistemului nervos cu un nivel ridicat de precizie şi siguranţă pentru pacient.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.