Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor anunţă, joi, efectuarea unei intervenţii dificile care vizează tratamentul tumorilor maligne ale gâtului, la un pacient de 68 de ani. Acesta s-a prezentat la medic cu simptome de răguşeală, insuficienţă respiratorie şi dificultăţi la înghiţit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Echipa medicală a Secţiei Clinice ORL din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor şi-a extins paleta chirurgicală printr-o intervenţie deosebit de complexă care vizează tratamentul tumorilor maligne ale gâtului. Pacientul de 68 de ani s-a prezentat cu simptome de răguşeală, insuficienţă respiratorie, şi dificultăţi de alimentaţie (la înghiţit), iar în urma investigaţiilor medicale, a fost diagnosticat cu un carcinom laringian extins (tumoră malignă)”, a transmis, joi, Spitalul Judeţean Bihor, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, stadiul avansat al bolii a exclus orice alt tratament cu conservare de organ, aşadar s-a efectuat o laringectomie totală cu evidare ganglionară.

”Intervenţia chirurgicală a presupus îndepărtarea în totalitate a laringelui (organul respiraţiei şi fonaţiei)  şi refacerea tubului digestiv, prin suturarea faringelui. Operaţia a fost una extrem de delicată, atât prin prisma complexităţii regiunii anatomice abordate, cât şi prin îngrijirea postoperatorie şi durata extinsă de spitalizare”, a mai transmis unitatea medicală.

Potrivit acesteia, intervenţia a avut loc în data de 18 octombrie 2023, a durat 5 ore şi a decurs bine, fără complicaţii intraoperatorii.

”Postoperator, pacientul a fost sub supraveghere medicală în cadrul Secţiei Clinice ATI I. În momentul de faţă, acesta se simte bine, iar în funcţie de rezultatul histopatologic, se va stabili dacă acesta va trebui să urmeze un tratament oncologic”, a mai precizat unitatea medicală.

Intervenţie complexă a fost posibilă datorită strânsei colaborări dintre medicii şi asistenţii medicali din cadrul secţiilor clinice ORL, respectiv ATI I. Echipa operatorie a fost compusă din Dr. Ciprian Venter – medic primar ORL, Dr. Huba Mozes – medic primar ORL, Dr. Natalia Cucos – medic rezident ORL, Dr. Gheorghe-Ioan Prada – medic primar ATI şi As. Serina Sime – asistentă instrumentară.

”Această intervenţie complexă, realizată pentru prima dată în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor, reprezintă un pas important pentru Secţia Clinică ORL, în ceea ce priveşte intervenţiile chirurgicale care se efectuează pentru această patologie. Astfel, se doreşte îmbunătăţirea ratei de supravieţuire şi a calităţii vieţii pacienţilor postoperator. Secţia dispune de o echipă medicală dedicată şi performantă, de aparatură medicală de ultimă generaţie, precum şi de susţinerea conducerii spitalului pentru acordarea de servicii medicale de înaltă calitate atât pacienţilor din judeţul Bihor, cât şi celor din judeţele limitrofe”, se mai arată în comunicatul de presă.

 

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.