Medicamentele pentru pierderea greutăţii reprezintă una dintre pieţele cu cea mai mare creştere în industria farmaceutică, care ar putea ajunge la o valoare de 100 de miliarde de dolari în următorul deceniu, potrivit estimărilor. Tocmai de aceea, orice tratament cu potenţial este urmărit cu atenţie, iar achiziţiile se înmulţesc în acest sector.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri, Grupul farmaceutic american Eli Lilly a anunţat că va cumpăra compania Versanis, care deţine un medicament-candidat promiţător împotriva obezităţii, pentru 1,9 miliarde dolari, potrivit Reuters.

Principalul medicament al Versanis este bimagrumab, testat în prezent într-un studiu clinic de fază 2 (intermediar) atât în monoterapie, cât şi în asociere cu semaglutida la pacienţi adulţi supraponderali sau obezi.

Medicamentul bimagrumab acţionează direct asupra celulelor de grăsime fără a reduce apetitul, iar combinarea sa cu un analog al GLP-1 precum semaglutida are potenţialul de a reduce grăsimile fără a afecta masa musculară şi poate oferi perspective mai bune pentru pacienţii cu obezitate şi complicaţii ale obezităţii.

Grupul farmaceutic Eli Lilly are mai multe medicamente pentru slăbit în curs de cercetare-dezvoltare, cel mai promiţător fiind retatrutida, care în studiile clinice de până acum a redus greutatea pacienţilor cu până la 24% după 48 de săptămâni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.