Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, anunţă, joi, o premieră în medicina gălăţeană, respectiv faptul că tulpina botulinică este folosită la pacienţi cu AVC pentru reabilitarea neurologică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi proceduri medicale la Spitalul Judeţean ”Sf. Apostol Andrei” Galaţi pentru pacienţii care au suferit un accident vascular cerebral şi care au rămas cu semipareză şi rigiditate musculară. Astfel, acum, toxina botulinică, cunoscută mai mult pentru tratamentele cosmetice, este folosită de neurologi pentru tratarea spasticităţii la pacienţii cu AVC”, a transmis, joi, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Acesta explică faptul că injecţiile cu toxină botulinică ajută la relaxarea musculară, un lucru foarte important pentru recuperarea medicală cu ajutorul kinetoterapiei.

”Mai mult, se reduce şi durerea provocată de rigiditatea şi contractura muşchilor afectaţi de AVC. Deja, la Spitalul Judeţean s-au făcut primele tratamente cu toxină botulinică, noua terapie fiind gratuită pentru pacienţii cu AVC. Totul se realizează sub îndrumarea medicilor, cei care stabilesc şi condiţiile în care un pacient cu AVC poate beneficia de această terapie”, a mai transmis preşedintele CJ Galaţi.

Acesta precizează că aproape jumătate dintre pacienţii cu accident vascular cerebral se confruntă cu deficienţe motorii care vor determina spasticitatea musculaturii afectate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.