Contractul pentru construirea Spitalului de Pediatrie “Mama şi Copilul” din Constanţa a fost semnat, joi, la Consiliul Judeţean Constanţa, iar investiţia depăşeşte 400 de milioane de lei şi trebuie să fie gata până în vara anului 2026.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa au transmis, printr-un comunicat de presă, că joi, a avut loc conferinţă cu ocazia semnării contractului de servicii de proiectare (faza PT), asistenţă tehnică şi execuţie aferente proiectului „Construire Corp nou – Departament Sănătatea mamei şi copilului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa”.
 
În urma finalizării procedurii de achiziţie publică pentru serviciile de proiectare (faza PT), asistenţă tehnică şi execuţie aferente proiectului, derulată în perioada aprilie – septembrie 2023, operatorul economic câştigător a fost desemnat Asocierea Concelex SRL – Concelex Engineering SRL – Palex Constructii Instalatii SRL –Concrete & Design Solutions SRL, acesta fiind confirmat inclusiv de decizia favorabilă a Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, a declarat că va monitoriza îndeaproape implementarea acestui proiect. 
 
“După o competiţie acerbă şi un lung proces în care, au fost depuse eforturi constante şi s-a luptat cu toate argumentele pentru a susţine la finanţare acest obiectiv, astăzi suntem cu toţii martorii unei etape deosebit de importante în dezvoltarea comunităţii noastre. Am ajuns în această etapă datorită unui studiu de fezabilitate desăvârşit şi a unei documentaţii fundamentate foarte bine, concretizată într-un caiet de sarcini care nu a lăsat loc de echivoc. Îi avem alături pe cei care vor transpune în realitate acest obiectiv aşteptat de foarte mulţi ani de comunitatea constănţeană. Le strângem mâna ferm şi ne bazăm pe experienţa dumnealor în construirea de infrastructură sanitară similară. Totodată, îi asigur că această instituţie va fi un partener de nădejde în perioada următoare. Vom continua să monitorizăm îndeaproape implementarea acestui proiect şi vom fi transparenţi în legătură cu fiecare etapă”, a declarat Mihai Lupu.
 
El a precizat că următoarele nouă luni vor fi dedicate etapei de proiectare, iar restul perioadei, până în iunie 2026, va fi alocată execuţiei. 
 
Administratorul asocierii care va realizat acest proiect a oferit câteva detalii despre investiţie. 
 
“A fost o procedură transparentă, în care am concurat cu cele mai importante firme din România, dar şi cu firme de construcţii din afara ţării. Vom începe prin a ne dedica etapei de proiectare, asigurându-ne că fiecare aspect este meticulos planificat, respectând cele mai înalte standarde de siguranţă şi inovaţie. Cu nouă săli de operaţie şi un regim de înălţime cu două subsoluri, demisol, parter şi nouă etaje, acest spital va deveni un centru medical de referinţă în regiune. Ne vom angaja în respectarea unui calendar foarte riguros a termenelor de execuţie, respectiv nouă luni pentru partea de proiectare şi 35 de luni pentru execuţie”, a declarat Cătălin Vişan, administrator Asocierea Concelex SRL – Concelex Engineering SRL – Palex Constructii Instalatii SRL –Concrete & Design Solutions SRL. 
 
Valoarea contractului pentru serviciile de proiectare (faza PT), asistenţă tehnică şi execuţie aferente proiectului este de 402.457.965,59 lei fără TVA. 
 
Proiectul a fost depus la finanţare  în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta C12 – Sănătate, la data de 08 decembrie 2022 şi a fost aprobat de Ministerul Sănătăţii la data de 11 ianuarie 2023, cu 87 de puncte fiind clasat pe poziţia opt.
 
Contractul de finanţare a fost semnat la data 20 aprilie 2023, având o valoare totală de 866.841.334,72 lei cu TVA din care 5% reprezintă valoarea contribuţiei proprie a beneficiarului (43.342.066,74 lei cu TVA).
 
Noua unitate va avea 350 de paturi dotate inclusiv cu echipamente IT noi, respectiv 232 paturi - spitalizare continuă, 79 paturi - spitalizare de zi, 39 paturi – ATI, 2 blocuri operatorii (Bloc 1 – Obstetrică/Ginecologie - 5 săli şi Bloc 2 - Chirurgie pediatrică - 4 săli) precum şi 2 unităţi primiri urgenţe (UPU Pediatrie şi UPU  Obstetrică/Ginecologie).
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.