Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Andrei Baciu, anunţă, marţi seară, că a fost înfiinţat în instituţie un Task Force pentru combaterea cancerului în România, care are rolul de a realiza o cartografiere clară a tuturor serviciilor medicale existente în domeniul oncologiei. Activitatea porneşte de la realitatea care arată că, în România, sunt înregistraţi 143.033 pacienţi în Programul naţional de oncologie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”De astăzi, la CNAS - Casa Naţională de Asigurări de Sănătate funcţionează un Task Force pentru combaterea cancerului în România format din reprezentanţi ai instituţiei şi medici implicaţi în lupta cu cancerul. Începem prin a realiza o cartografiere clară a tuturor serviciilor medicale existente în domeniul oncologiei, de la cele preventive la cele de tratament, de la medicina primară şi ambulatorie la serviciile medicale spitaliceşti. Vom analiza şi serviciile medicale conexe de suport pentru fiecare judeţ în parte”, a transmis, marţi seară, preşedintele CNAS.

Andrei Baciu afirmă că pasul doi constă în definirea foarte clară a serviciilor medicale pe care ne dorim să le avem, noi ca ţară, pe viitor.

”Vom proiecta în mod realist şi pe baze ştiinţifice nevoia de servicii de oncologie pentru următorii 5 ani, astfel încât reformarea serviciilor medicale acordate asiguraţilor să fie realizată în mod sustenabil. Pentru a construi un sistem de sănătate modern, european, în România, trebuie să ştim unde ne aflăm astăzi. Începem cu domeniul oncologiei. După ce vom avea o imagine clară asupra situaţiei actuale, vom şti mai bine ce şi unde lipseşte”, a mai transmis preşedintele CNAS.

Andrei Baciu afirmă că ”este esenţial să avem un plan pe termen mediu şi lung de dezvoltare”.

”Acesta va fi unul din obiectivele acestui Task Force. O Românie mai sănătoasă, un sistem modern şi eficient de sănătate nu se construiesc de la sine. Trebuie să lucrăm eficient, transparent şi cu viziune pentru a face din România o ţară ca afară. Dorinţa şi speranţa mea este de a face tot ceea ce putem astfel încât pacienţii şi asiguraţii din România să aibă acces cât mai rapid la servicii medicale cât mai apropiate de standarde europene”, mai afirmă Adnrei Baciu.

Preşedintele CNAS transmite şi câteva date referitoare la primul semestru al anului,”ca să ne facem o idee despre cât de serioasă este situaţia şi de ce oncologia este o prioritate absolută”.

”Astfel, în Programul naţional de oncologie erau înregistraţi 143.033 pacienţi, dintre care 28.457 de pacienţi (o cincime dintre pacienţii oncologici) la Bucureşti, Cluj (11.661 pacienţi), Iaşi (8.078), Timiş (7.340), Ialomiţa (605) şi Tulcea (475)”, a mai declarat Andrei Baciu.

Acesta precizează că acest demers nu dublează activităţile sau rolurile pe care le au alte grupuri de lucru.

”Noi vom face în continuare tot ce ţine de CNAS pentru implementarea Planului naţional de prevenire şi combatere al cancerului în România. Acest Task Force are ca obiectiv definirea unei imagini cât mai clare a serviciilor oferite astăzi, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pacienţilor oncologici, cât şi stabilirea unui plan sustenabil pentru accesul echitabil şi nediscriminatoriu al asiguraţilor la serviciile medicale, investigaţiile şi tratamentele decontate din Fondul Naţional Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate”, a mai transmis preşedintele CNAS.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.