Femeia din oraşul Breaza care a anunţat că a depus plângere penală împotriva mai multor entităţi şi persoane cu funcţii publice după ce în localitate a fost furnizată apă tulbure, urât mirositoare şi care conţinea bacteria Clostridium Perfringens, anunţă că a primit de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova un document în care se arată că această instituţie a depus, la rândul său, plângere penală pe acelaşi subiect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Alexandra Pavelescu, localnica din oraşul Breaza care recent a depus plângere penală împotriva mai multor entităţi şi persoane cu funcţii publice după ce în localitate a fost furnizată apă tulbure, urât mirositoare şi care conţinea bacteria Clostridium Perfringens, face public, marţi, un document care poartă antetul şi ştampila DSP Prahova, în care se arată că şi Direcţia de Sănătate Publică Prahova a depus plângere penală după ce apă contaminată a fost furnizată drept apă potabilă în oraşul Breaza.

”Având în vedere constatările din data de 26.04.2025 făcute de inspectorii sanitari din cadrul DSP Prahova la operatorul regional Hidro Prahova SA vă comunicăm că DSP Prahova a sesizat organele de cercetare penală”, se arată în răspunsul primit de Alexandra Pavelescu de la DSP Prahova, marţi, 13 mai.

Evenimente
26 mai Energy Road - Energie la tine acasă
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României

În acelaşi document se precizează că DSP s-a autosesizat cu privire la situaţia de la Breaza, iar oficialii furnizorului de apă Hidro Prahova au explicat în  faţa inspectorilor sanitari că în după amiaza zilei de 25 aprilie, când au apărut problemele legate de calitatea apei la Breaza, a avut loc o avarie la o staţie de pompare.

DSP Prahova a aplicat companiei Hidro Prahova trei amenzi contravenţionale în valoare totală de 70.000 de lei, din cauza problemelor apărute la Breaza şi a impus operatorului să ia măsuri pentru remedierea situaţiei şi a asigurarea de apă către locuitorii oraşului.

”Faptul că singura reacţie instituţională concretă a venit din partea unei autorităţi sanitare, în absenţa oricărei notificări din partea administraţiei locale sau a operatorului, ridică semne de întrebare majore asupra modului în care funcţionează mecanismele de protecţie a sănătăţii publice la nivel local”, susţine Alexandra Pavelescu.

Compania Hidro Prahova este cel mai mare furnizor de apă din judeţul Prahova, al cărei acţionar majoritar este Consiliul Judeţean Prahova. După apariţia în spaţiul public a informaţiilor privind apa contaminată, Hidro Prahova a anunţat că reduce cu 30% valoarea facturilor în zonele unde a furnizat apă cu bacterii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.