Echipele de salvatori care au intrat în Mina Lupeni, pentru a-i recupera pe cei trei mineri surprinşi de surparea tavanului unui abataj, au înaintat trei metri şi spun că aud voci distincte, dincolo de zidul format în urma surpării, iar ortacii care au scăpat teferi în urma incidentului ajută şi ei la salvarea colegilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul Sindicatului Muntele din Valea Jiului, Darius Câmpean, a declarat pentru News.ro că echipele de salvatori au avansat în cătarea minerilor blocaţi în subteran după prăbuşirea tavanului unui abataj, la Mina Lupeni.

”S-a avansat în zonă, aproximativ trei metri. Vestea bună e că se aud voci distincte în spatele zonei ceea ce este un semn bun pentru că sunt şanse mari să fie în viaţă cei prinşi acolo. Din câte ştiu, sunt echipe a câte cinci salvatori care intervin”, a declarat Darius Câmpean.

Potrivit liderului de sindicat, minerii care s-au salvat în urma prăbuşirii tavanului intervin şi ei pentru salvarea colegilor lor.

De asemenea, Darius Câmpean a declarat că astfel de surpări nu sunt un lucru neobişnuit într-o mină, însă neobişnuită este cantitatea de material căzută.

”Astfel de surpări de întâmplă, dar nu de dimensiunea ăsteia. Sunt destul de dese, când materialul minier este mărunt, atunci vine în cantitate mare.Aici se pare că dimensiunea este mai mare”, a declarat Darius Câmpean.

Tavanul unui abataj de la Mina Lupeni, aflat la 500 de metri în subteran, s-a prăbuşit joi, surprinzând trei mineri care lucrau, cel mai probabil, la consolidarea acestuia.

Două echipe de salvatori au intrat în subteran pentru a-i salva, dar la acesta moment există în continuare pericolul surpării, potrivit prefectului judeţului Hunedoara, Fabius-Tiberiu Kiszely.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.